Srbiji tri medalje na Svetskom kupu u obaranju ruku

Reprezentacija Srbije nastupila je na Svetskom kupu u obaranju ruku u Zagrebu sa deset takmičara, među njima čak pet iz Trstenika, koji su osvojili tri medalje.
Srbiji tri medalje na Svetskom kupu u obaranju ruku
Foto: Pixabay
Biljana Erić je u kategoriji seniorki osvojila srebrnu i bronzanu medalju, dok je Vladimir Savić osvojio bronzanu medalju u kategoriji seniori do 100 kilograma. Savić kaže da je veoma zadovoljan postignutim uspehom jer je reč o jednom od najprestižnijih takmičenja na svetu.
 
"Bronzana medalja na Svetskom kupu u Zagrebu je nešto najveće što sam postigao u karijeri. Gledajući konkurenciju, u pitanju je sam vrh svetskih obarača ruku. Tako da sam prezadovoljan ostvarenim rezultatom", rekao je Savić.
 
Biljana Erić navodi da nije očekivala da će se vratiti sa čak dve osvojene medalje.
 
"Zbog velikog broja učesnica i kratkog vremena treniranja, nisam očekivala ovako dobar rezultat. Konkurentkinje su bile fantastične. Mnogo je takmičarki koje se već dugi niz godina takmiče u obaranju ruke, tako da je ovo veliki rezultat za mene", kazala je Erić.
 
Prema rečima Nenada Smiljkovića, predsednika Saveza Srbije u obaranju ruku, naša reprezentacija učestvuje na svetskim kupovima od 2015. godine.
 
"Naša reprezentacija je punopravni član Svetske federacije za obaranje ruku i ove godine će po prvi put učestvovati i na Svetskom prvenstvu u Antaliji u Turskoj", rekao je Smiljković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.