Tri srebra za strelce Srbije na Svetskom prvenstvu, Arunovićeva izborila normu za Tokio

Srpski strelci osvojili su tri srebrne medalje trećeg dana Svetskog prvenstva u Čangvonu.
Zorana Arunović osvojila je srebro u gađanju vazdušnim pištoljem, Damir Mikec je drugi u gađanju malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora (50 metara), a ekipno srebro u ovoj disciplini pripalo je ekipi Srbije u kojoj su, uz Mikeca, Duško Petrov i Dimitrije Grgić. 
 
Arunovićeva je osvajanjem srebrne medalje ispunila i olimpijsku kvotu i tako Srbiji donela prvu "vizu" za Igre u Tokiju 2020, saopštio je Streljački savez Srbije. S obzirom da disciplina MK pištolj slobodnog izbora više nije u olimpijskom programu, u njoj se kvote nisu delile.
 
Za Zoranu Arunović je ovo peta medalja na svetskim šampionatima. Srbija (kao ni ranije Jugoslavija) nikad do sada nije osvojila medalju u muškoj konkurenciji u gađanju MK pištoljem na šampionatima planete. 
 
Vazdušnim pištoljem se takmičila i Bobana Momčilović Veličković, zauzevši 22. mesto. U nadmetanju MK pištoljem slobodnog izbora, debitant Duško Petrov je bio 12, a Dimitrije Grgić 22.
 
Danas je gađao i Stevan Pletikosić, koji je u eliminacijama MK puškom iz ležećeg stava pogodio 618,9 krugova i prošao u sutrašnje kvalifikacije.
  • JustinaNS

    04.09.2018 11:33
    Nemam reči
    Zorana Arunović , Damir Mikec, Duško Petrov i Dimitrije Grgić - meni je vaše srebro sjajno kao najlepše sunce. Stevanu Pletikosiću srećno u kvalifikacijama. Tužna sam što vaš uspeh nikoga nije pobudio da napiše red-dva i pohvali veliki trud i srčanost, koji su vas uvek krasili. Ako vam je za utehu, ja ću vas dočekati na mojoj maloj terasi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.