US open: Đoković protiv Del Potra za titulu

Novak Đoković, posle pobede nad Japancem Keijem Nišikorijem za plasman u finale US Opena gde će igrati protiv Argentinca Huana Martina Del Potra, izjavio je da ne vidi granice i da želi da bude još bolji na terenu.
Đoković je osmi put u karijeri izborio finale na gren slemu u Njujorku trijumfom nad Nišikorijem 6:4, 6:3, 6:2 i za treći trofej boriće se sa Huanom Martinom Del Potrom.
 
"Bitno mi je bilo da se izborim sa emocijama, ljudska smo bića, emocije su jake i moramo da ih kontrolišemo. Čast mi je što igram tenis i što sam ponovo uradio dobru stvar, jedva čekam finale", rekao je Đoković posle meča.
 
On je poručio da je gladan uspeha i da ispred sebe uvek postavlja visoke ciljeve.
 
"Kao i hiljade drugih tenisera trudim se da budem najbolji što mogu, radim naporno svakog dana. Svaki put kad ostvarim nešto veliko osećam da je ispred mene novi planinski vrh koji moram da osvojim. Ne vidim granice."
 
O Del Potru kaže da ima maksimalan respekt, sa kojim ima jako dobar međusobni skor 14-4.
 
"Nikada se nismo sreli u gren slem finalu, to je novost, ali smo igrali 18 puta jedan protiv drugog. On je vrhunski teniser i uveren sam da će biti uzbudljivo finale", dodao je.
 
Del Potro, kome je svetski broj jedan Rafael Nadal zbog povrede predao polufinale pri vođstvu Argentinca 7:6 (7:3), 6:2, nema dilemu ko je favorit.
 
"Biće to težak zadatak. Sigurno je da obojica jako želimo pobedu, Novak je već osvojio Vimbldon i igra jako dobro. On je favorit", zaključio je Del Potro.
 
Finale je na programu od 22 časa.
  • Петровград

    09.09.2018 08:37
    14!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.