Terzić: Rušenje "Marakane" je neizbežno

Odavno je jasno da će "Marakana" morati za nekoliko godina da se rekonstruiše kako bi pratila UEFA i FIFA standarde, ali generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavljuje i da je rušenje stadiona neizbežno.
Terzić: Rušenje "Marakane" je neizbežno
Foto: Pixabay
"Mi ćemo ući u rekonstrukciju, međutim, svaki početak posla otvara tri nova posla. Pa tri nova otvaraju devet novih. U principu, mnogo je skuplje rekonstruisati. Sada dobijamo licencu UEFA, ali dugoročno, u periodu 5-10 godina, "Marakana" će morati da se ruši i da se gradi nov stadion, jer je neuslovna za bilo kakvu rekonstrukciju i podizanje komfora na viši nivo, a vremenom će UEFA biti sve zahtevnija", kaže Terzić. 
 
Dodaje da se stadioni u današnje vreme prave da budu više od sportskog terena, već moderni tržni centri sa komercijalnim sadržajima. 
 
"Marakana ne može da bude to jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju. Nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i da se pravi moderan, nov, sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živeo 365 dana. To je jedno rešenje", rekao je Terzić. 
 
Direktor Zvezde je o tome već razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem: "Zvezda je jedini klub trenutno od 32 u Ligi šampiona koji ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dođeš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje". 
 
Terzić je za predstojeću jesen prvo najavio ugradnju automatskih ulaza koji će onemogućiti ulazak na stadion navijačima bez kupljenje ulaznice, što je pre nekoliko meseci na svom stadionu u Humskoj 1 uradio najveći rival Partizan, a što će klub koštati oko 600.000 evra.
  • Обсервер

    15.09.2018 09:43
    Сигуран
    Директор је напоменуо детаљ, који њему смета, али гледаоцима не смета. То је статички апсолутно сигуран стадион, јер трибине се ослањају на земљу испод њих. Не постоје никакви стубови, који би се урушавали и претили сигурности. Једино би требало да се ревидира сигурност надстрешнице. Новопечени у управи су заборавили, да је ту био стари стадион, дрвене конструкције и да је он морао да се руши. Ако директор жели да се бави трговином, нека сагради то на помоћном терену, а ако га паре сврбе, нека проследи у добротворне сврхе. Директори се мењају, Збезда је вечна !
  • dijasporac

    14.09.2018 18:39
    Prica za malu decu koja nikad nece biti realizovana jer niti ce Zvezda da napravi neki redovan uspeh u Evropi pa da moze iz tih sredstava da finansira gradnju novog stadiona niti ce Veliki Vodja moci to da finansira od vaseg/naseg novca jer nece toliko izdrzati na vlasti.

    Jedini nacin je da klub i zemlju na kojoj je stadion prodaju nekom tajkunu sumnjivog kapitala da otvori trzni centar i stadion na istom mestu, nesto slicno onom trznom centru i stadionu na njemu na beogradskom Vozdovcu. Ali onda mora doci do privatizacije Zvezde i Partizana a to ce tesko da dopuste vodje navijackih hordi, zatim sve krvopije koje sede po tim klubovima od profesionalnih fudbalskih funkcionera da politicara koji sede u upravama i prodaju fudbalere. Tesko ce bilo koji tajkun da namiri apetite svih tih krvopija da bi mu na kraju investicija bila isplativa.
  • hapsite sve

    14.09.2018 18:02
    neka sagrade drugi
    meni ovo kao i busenje nedavno napravljenih trotoara po Detlinara za postavlajnje novih cevi ?????????????????izgleda kao sabotaza i namerno unistavanje imovine po dekretu
    Ovaj nije normalan . Neka sagrade drugi negde van grada od plastike ili čegagod .Nama je dobar.Ako treba neka ne igraju medjunarodne utakmice u Srbiji tj BGD.Neka gostuju. Iovako se sport pretvorio u politiku a uskoro ce i u rat.
    Neminovno je je samo umreti.
    Sta on zna o jadu naroda i siromastvu drzave?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.