Od danas policija dežura u zdravstvenim ustanovama

Policijske patrole će od danas biti stalno prisutne u zdravstvenim ustanovama, kako bi se zaustavio talas nasilja kojima su zdravstveni radnici izloženi.

To su dogovorili ministri zdravlja Zlatibor Lončar i unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nakon još jednog napada na lekare. U sredu noću je u GAK "Narodni front" suprug pacijentkinje fizički napao ginekologa tokom dežurstva.

Iako je dosadašnjom saradnjom dva ministarstva već bilo uspostavljeno da policijske patrole češće obilaze zdravstvene ustanove, pokazalo se da to nije dovoljno i da nasilnici i dalje ne prezaju od fizičkih nasrtaja na medicinske radnike.

Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja, pored stalnog prisustva policijskih patrola, dogovoreno je da se ubrzaju već inicirane izmene zakonskih propisa, kako bi se problem efikasnije rešio na sistemski način.

Autor: Tanjug

  • @@Eh

    18.02.2016 22:33
    Po pravopisu se obicno vidi sta je ko zavrsio i kako. Na zalost, tvoj bi se mali tekstic ceo crveneo da dopadne u ruke uciteljici u osnovnoj skoli, tako da ti mozda i nije najbolja ideja da pominjes tudje obrazovanje.
  • @Eh

    18.02.2016 19:05
    Ma jesteee
    Zasto se vi prvi,kao zdravstveni radnici,ne pobunite protiv toga? Zasto,u svom tom nemanju neophodnih sredstava ljude tretirate kako ih tretirate? Hipokrat? Sta to bese? Ako sestri ne doneses kafu i sok,a doktoru 100-ak evra,gledaju te kao cetvoronoznu zivotinju,a samo dve noge imamo kako ti kazes? Sreca moja,pa nikada nisam bolestan,a iz iskustva drugih ljudi vidim kako bih prosao da se,ne daj Boze,razbolim. Kao i prosvetari,kukate samo na platu,a na polozaj struke,zbog koje mnogi odlaze iz Srbije,ni da pisnete. Akademski obrazovanim gradjanima je bitan polozaj struke,osim ako niste zavrsili sega mega bleju ili singi dingi megafakultete.
  • eh

    18.02.2016 18:50
    Jelena sestro draga, istini za volju, da nema kazni, ne zelis da znas sta bi tek mi nekima od vas radili. Medju ljudima zive zivotinje na dve noge. Jer, okreni se malo oko sebe, na ulici, u radnji, u saobracaju, pa evo u komunikaciji na ovakvim mestima, pogledaj narod kakav je (ako i sama nisi takva). Bahat, glup i neobrazovan, nekulturan, besan i namrsten, zao, zavidan, pokvaren. Sto veca glupost, vece je odsustvo osecaja da si glup i veca bahatost. Takvi obicno imaju posebnu potrebu da se iskaljuju na medicinskom osoblju, jer u svojoj gluposti, ovu neverovatnu hajku na lekare poslednjih godina shvataju kao zeleno svetlo za agresiju. Niko od nas nije duzan da trpi agresiju bilo koje vrste na poslu. Zbog toga smo najbolji medju nama otisli ili planiramo. Niko ko vredi nece ovo trpeti. A vi terajte po svom, i nek vam i dalje doktori budu najveci neprijatelji. Kako vam samo ne padne na pamet da malo napadnete one sto vam organizuju rad zdravstva, sto su planirali da se jedan doktor brine o 20 lezecih bolesnika, umesto 5 koliko je standard ili da u opstoj praksi pregleda 12 umesto 42 dnevno, ili da mu obezbede lekove, aparate, druga sredstva za rad, jer to je nesto na sta ni jedan od tih sto ih napadate ne moze da utice. I dosta vise o korupciji, te sto ih VI SAMI placate niko i ne dira, a grupna hajka je na ogromnu vecinu koji nikad ni dinar od pacijenta nisu uzeli niti bi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija