Falsifikovano 15.000 potpisa u kampanji

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar izjavio je danas da je u predizbornoj kampanji falsifikovano oko 15.000 potpisa što, kako je ocenio, ukazuje da je reč o organizovanom ili poluorganizovanom sistemu.

"Ovo zaista ne liči na delo pojedinca", rekao je Klačar i naglasio da je falsifikovanje potpisa krivično delo.

Prema njegovim rečima, ovakva krivična dela do sada nisu skoro viđena u našoj praksi iako su postojali slučajevi pokušaja ulaska pojedinih stranaka u parlament putem iskorišćavanja nedostataka u regulativi.

Klačar smatra da će RIK morati da posegne za "vanrednim pravilima" kako bi rešio situaciju oko falsifikovanja potpisa i ocenio da komisija neće imati problema sa listama na čekanju i da će uspesti da sve završi u roku.

On je ocenio da je dosadašnja kampanja protekla "mlako, bez velikih tema i sukoba, sa malo argumentovanih rasprava, gde se retko ko usuđuje da izađe sa nekim čvrstim stavom".

Na pitanje zašto su listići za izbore u Vojvodini, čija je cena 17 dinara, duplo skuplji od listića za republičke izbore, koji koštaju oko sedam dinara, Klačar je odgovorio da su RIK i Pokrajinska izborna kosmija "očigledno štampale listiće na različitom materijalu i sarađivale sa različitom insitucijom".

On smatra da nije realno da cenzus pređe pet stranaka, koliko pokazuju sadašnji rezultati i poručuje da se tu očekuju iznenađenja.

Klačar je rekao da će Cesid imati deset odsto posmatrača od ukupnog broja biračkih mesta, ali da neće biti prisutan na Kosovu i Metiohiji jer im, kako je podsetio, to nije dozvoljeno.

Autor: Tanjug

  • Mile

    13.04.2016 13:58
    Vervatno ima toga jos, samo nije utvrdjeno I formalno. Ali bice do sledecih izbora, mozda kao o prosli put.
  • Lepi Jovica

    13.04.2016 12:30
    A šta ćemo sa kupljenim glasovima sa prošlih izbora?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija