Položen kamen temeljac za prvu prodavnicu Ikee u Srbiji

Švedski proizvođač nameštaja Ikea položio je danas kamen temeljac za prvu robnu kuću u Srbiji, u Bubanj potoku kod Beograda, koja će biti otvorena u leto iduće godine.

Glavni izvođač radova je austrijska kompanija Štrabag, koja je dobila i posao izmeštanja naplatne rampe na autoputu iz Bubanj potoka u Vrčin.

Ikea je dobila građevinsku dozvolu za izgradnju prve robne kuće u Srbiji u junu prošle godine. Memorandum o saradnji Ministarstva građevinarstva Srbije, grada Beograda i kompanije Ikea potpisan je oktobra 2014. godine.

Ikea je ranije najavljivala da će u Srbiji izgraditi pet robnih kuća, od čega dve u Beogradu, po jednu u Novom Sadu i Nišu i jednu u centralnoj Srbiji.

Ikea u svetu ima 375 robnih kuća u kojima se prodaje 9.500 proizvoda, a među njenim dobavljačima je samo samo jedan iz Srbije.

Autor: Beta

  • serve

    15.04.2016 16:31
    @saramakas
    Decko, prikoci malo.
    Ovo pozivanje na vadjenje kamena mogu da protumace kao napad na lik i delo
    velikog vodje, napad na strabilnost Srbije.
    Ipak napisi da si se salio.
  • Bjelograd

    15.04.2016 09:13
    Nemoj da se slučajno... ali slučajno desi da se nešto ne izgradi u Bjelogradu, već u nekom gradu Provincije!
    Pošto se svi deklarativno zalažu na razvoju drugih delova Provincije...
    Eto, taj kamen temeljac je mogao da bude negde pored nekog autoputa, van Bjelograda.
    Pošto u glavnom gradu Srbistana ima sigurno već dovoljno robnih kuća.
    Baš me zanima koliko će lampa nabavljena iz Mađarske, 1750 dinara, koštati u srpskoj verziji...
    Cenim, bar 3000.
  • Simon

    15.04.2016 06:46
    Mileticeva 4
    Nemojte se zavaravati sve oni rade u Kini i ama nista bas nista nece ni sa nikim da u Srbiji suradjuju sve to su u Ikei davno preracunali. Kupio sam neke lampice LED u Ikei u Engleskoj izasao van otisao u obicnu trgovinu sa hranom kad isti pazi isti proizvod plave LED lampe za noc za decu kostaju 3 funte a u Ikei 5. Dizajn njihove robe je kockasta sper ploca ama nista drugo. Razocarate se kad izadjete mislite wow ono za naivne namestaj ko lego kocke sastavljen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija