Lične karte izmeštenih uprava policije neće važiti na Kosovu

Svima koji poseduju srpske lične karte gradova sa Kosova, odnosno, kako ih nazivaju vlasti u Prištini, "srpskih paralelnih struktura", od 18. aprila biće zabranjen ulazak na Kosovo, kao i izlazak iz njega, saopštila je kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri.
Ona podseća da je ova odluka prošle godine suspendovana na "zahtev Evropske unije", kako bi "EU imala priliku da reši ovo pitanje".
 
"U martu ove godine ponovo smo pokrenuli ovo pitanje u Briselu, gde smo se složili da će Vlada Kosova, ukoliko se problem nastavi, vratiti na snagu zabranu. Uprkos posredovanju EU, taj problem se nastavlja, jer još uvek postoje slučajevi ovog fenomena korišćenja nezakonitih dozvola od strane različitih ljudi," dodaje Tahirijeva. Složili smo se i informisali EU o odluci da zabranu vratimo na snagu, ističe ona.
 
Odluka o zabrani srpskih ličnih karata na kratko je bila na snazi i u decembru prošle godine.
 
Sprovođenje odluke je tada prekinuto posle svega nekoliko sati, a kosovska ministarka za dijalog tada je saopštila da su kosovske institucije obavestile Evropsku uniju da lične karte "srpskih paralelnih struktura na Kosovu" krše Sporazum o slobodi kretanja, te da su ponudili "određeni prelazni period" za sve građane koji i dalje koriste srpske lične karte, kao i da će EU raditi na rešenju ovog pitanja u skladu sa poglavljem 35.
 
Autor: Tanjug/ foto: Rojters
  • Dvoličnost do bola

    17.04.2016 16:18
    Ono što skoro neće biti rečeno, a reći će se posle izbora kada objave pobedu čuvenog lidera regiona, je to da je on odavno potpisao u Brisleu predaju i rasformiranje sprskih "paralelnih struktura."
    Zbog toga ga ljudi sa Kosova nayivaju iydajnikom i sasvim sigurno neće glasati za njega.
    Dakle, srpski dobrica sasvim fino govorni engleski jezik sa američkim naglaskom.
  • Beograd

    16.04.2016 18:46
    Nikaki Radikali,Sps,Dveri,SNS, ne mogu javno da podnesu istinu da je Kosovo izgubljeno upravo zbog njihove Politike.A i pre nego sto je Kosovo izgubljeno,dato oteto,kako god hoćete,sluzilo je samo Politicarima da prave Mitove i od toga svoje karijere.Od posle 2.sv.rata,Kosovo je Finansijska Crna Rupa Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.