Izbore će pratiti 1.687 domaćih i 196 stranih posmatrača

Predstojeće izbore pratiće 1.687 domaćih i 196 stranih posmatrača, izjavio je predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević.

"Svaki izbori u Srbiji su bili praćeni od strane raznih domaćih i stranih posmatrača, tako da je i za ove izbore vladao veliki interes domaće i strane javnosti", rekao je Đurđević.

Posmatrači će pratiti rad RIK-a kao i rad biračkih odbora, a CeSID će imati 705 posmatrača, Udruženje "Crta" 509, Udruženje "Građani na straži" 462, Udruženje "Akademska inicijativa Forum 10" devet posmatrača za rad biračkih odbora u Novom Pazaru, dok će Udruženje Komiteta pravnika za ljudska prava JUKOM imati dva posmatrača za praćenje rada RIK-a.

Među brojnim stranim posmatračima su OEBS/ODIHR, ambasade Francuske, Rumunije, Italije, Nemačke, Turske, Slovačke, Velike Britanije, Bugarske, Belgije, Austrije, Norveške, Ukrajine, SAD, Kanade, Australije, Parlamentarna skupština Saveta Evrope, Centralne izborne komisije Ruske Federacije, BiH, Slovenije.

RIK je odličila da se na Kosovu i Metohiji smanji broj lokacija biračkih mesta, sa 25 na 21 što je učinjeno iz bezbednosnih razloga. Đurđević je rekao da je bezbednosna situacija na KiM nepovoljna, da je rizik po ljude na biralištima veliki, te da bi se stvari držale pod kontrolom broj lokacija će se smanjiti i neke adrese će se izmeniti.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.