SNS traži ponovno prebrojavanje glasova

Srpska napredna stranka formirala je danas pravni tim koji je nadležnim institucijama uputio zvaničan zahtev za ponovno prebrojavanje glasova građana na izborima 24. aprila, saopšteno je iz SNS-a.
SNS navodi da je to učinjeno zbog očiglednih zloupotreba, određenih nejasnoća i nelogičnosti, a u cilju zaštite izbornog procesa i slobodne izborne volje građana.
 
SNS podseća da je upozoravala na dan izbora i ranije da postoji osnovana sumnja da su pojedine političke partije i grupacije svesno kršile izborni proces, vršile pritisak na građane i nadležne institucije, služile se nezakonitim i nedozvoljenim radnjama kako bi onemogućili građane da izraze svoju slobodnu volju i osnovno demokratsko pravo da oni biraju vlast koja će ih predstavljati.
 
Ranije je opozicija, tačnije četiri opozicione liste koje su prešle cenzus, formirala pravni tim i zatražila da se ponovo prebroje glasovi sa izbora održanih u nedelju, sumnjajući na izbornu krađu. 
 
Prekinuti kampanju optuživanja opozicije
 
Danas je koalicija Liberalno demokratske partije, Socijaldemokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine saopštila da od vladajuće stranke očekuje da poštuje institucije i prekine kampanju optuživanja opozicije za izborne neregularnosti.
 
Iz koalicije navode da su potpuno neprihvatljive insinuacije o bilo kakvom pritisku na Republičku izbornu komisiju i da su se predstavnici stranaka u parlamentu sastali sa predstavnicima svojih lista u RIK-u, kako bi saznali zbog čega RIK neuobičajeno dugo, satima od završetka glasanja, ne objavljuje službene rezultate.
 
Republička izborna komisija donela je večeras odluku da listama koje su tražile uvid u izborni materijal to omogući na način kako se sekretar RIK-a dogovori sa predstavnicima lista i usvojila zahtev da im se fotokopiraju zapisnici sa svih 8.377 biračkih mesta. Opširnije o tome možete pročitati OVDE.
 
Autor: Tanjug
  • Александар

    27.04.2016 07:34
    Стиропор
    Нека за почетак штрајкује глађу и седи на стиропору...
  • MOJ PRIJATELJ SKAT

    27.04.2016 07:28
    A sta je to njegov prijatelj ambasador Skat rekao kada ga je posetio ...
    Hmmm ?
    Po cijem nalogu radi RIK ?
    Hmmm ?
    Bice zanimljiva buduca Vlada koju ce praviti USA a ne vise Engleska preko Popovica.
  • hm?

    27.04.2016 07:28
    Interesantno da stranka koja je ubedljivo pobedila trazi da se ponovi brojanje glasova. Medjutim, posto za uvid u biracki materijal i eventualno ponovno prebrojavanje postoje rokovi, onda sve to ima smisao. Ukoliko se odobri SNS da vrsi uvid u sve i ponovo broji sve, za to ce trebati taman onoliko vremena koliko traju ti rokovi, tako da ostali koji bi izvrsili uvid u deo materijala nece stici na red. Takticki mudar potez.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.