Oporavlja se tržište nekretnina u Srbiji?

Tržište nekretnina u Srbiji je počelo da se oporavlja i beleži blagi rast, kažu pojedini stručnjaci navodeći da su stabilne cene i pad kamata na stambene kredite povećali tražnju.
Ono što se promenilo u odnosu na 2015. godinu jeste primena Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti koja je drastično smanjila broj lažnih oglasa.
 
Prethodnih godina je bilo oko 100.000 lažnih oglasa za prodaju ili izdavanje nekretnina u Beogradu i u 2014. i 2015. broj takvih oglasa je smanjen za 70 do 80 odsto.
 
Nenad Đorđević, predstavnik UO Klastera nekretnina, kaže i da je na tržište dosta uticao i pad kamatnih stopa na stambene kredite.
 
“U prethodnih godinu dana tržište nekretnina je oživelo, i imali smo rast koji nije bio značajan ali se oseća da prometa ima više nego što je to bilo u 2012, 2013 i 2014. godini. Postoji neka stabilna tražnja, cene ne osciliraju i bar što se tiče Beograda, nije bilo nekih značajnih promena u odnosu na 2015. godinu”, objašnjava Đorđević.
 
Autor: Tanjug
  • glup soon

    03.05.2016 08:39
    Hee, stručnjaci...
    Na ovim prostorima postaješ stručnjak i expert čim staneš pred ogledalo i izvališ neku glupost!
    Tržište nekretnina nikad neće "oživeti" niti će se vratiti godine kao 2002-2012 kad se prljavi tajkunski i mafijaški novac prao preko nekretnina!
    Takođe, klasični gastarbajteri izumiru a novi više nikada neće ni prismrditi u Smrdiju. Ostaje radna snaga "za 200 evra" koja nikad neće moći ulagati u nekretnine!
    Jedno je tačno, broj vila i luxuznih stanova će se povećavati!
  • Nikola

    03.05.2016 07:58
    Bez promena
    DOk nema promena nece biti ni oporavka. Ucesce poraslo na 20% za stambene kredite. Niko ne oporezuje investitore. Stanova u kom delu zelite i koje kvadrature zelite koliko volite. Niko ne kupuje zbog nerealno visokih cena,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija