Dostupan katalog udžbenika za osnovnu školu

Katalog udžbenika za osnovnu školu, koji će se koristiti tri naredne školske godine najverovatnije će biti objavljen danas, izjavio je pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov.

On je rekao da su na portalu otvorenih podataka, preko linka, već sada dostupne preliminarne informacije za koje udžbenike po predmetima i razredima su se škole opredelile, šta će ući u katalog, za koliko učenika su izabrani određeni udžbenici, šta je obavezni deo kompleta i koliko košta svaka udžbenička jedinica.

Ovo je prvi put da su svi podaci o izboru udžbenika javni, a uskoro će na sajtu biti "okačena" i obrazloženja nastavnika po kojim kriterijumima su birali knjige. Zahvaljujući ovim tabelama, roditelji mogu da vide koje udžbenike treba da kupe za narednu školsku godinu i koliko će ih koštati.

Preko linka može da se vidi broj izabranih udžbeničkih kompleta, kao prvog izbora škola i koliki udeo su izdavačke kuće osvojile na tržištu. Podaci su dati za svaki jezik na kome se održava nastava, svaki razred, predmet i udžbenički komplet, po izdavaču i oznaci kompleta.

Autor: Danas

  • nn

    10.08.2016 00:59
    kako
    Žao mi je svog deteta, 8 je razred, i do sad je bio vukovac. Ove godine nastavnici su zbog rabata logosa od 25% za sledećih tri godine, i poklona od huanvey tableta, nametnuli nama roditeljima namet, od oko 19000 dinara za konkretno 8 razred. Isto je i za drugog u 6 razredu. NEMAM TIH PARA, nemam. verujte, a šta ću da radim, neznam. A za rabat, znam sigurno, jer mi je prijatelj upravo promoter logosa, samo u drugom gradu. Da ga prebacim u drugu školu, ali tu je problem prevoz, doručak, bezbednost, šta da radim, neznm.
  • Vesna

    06.05.2016 10:19
    boli me glava
    Treba mi 22 hiljade dinara, za knjige za decu koja će u drugi i šesti razred!!!
    Pa ni da imam evropsku platu ne bi mi pomogla!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija