Vučić: Najmanje šest novih ministara u vladi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u novoj vladi doći do značajnih promena i da će u njoj biti najmanje šest novih ministara.

On je u intervjuu za "Blic" kazao da će neki ljudi nastaviti da rade svoj posao, a mnogi neće, i najavio da će još videti da li će početi pregovore o koaliciji s još nekom političkom strankom. Vučić je kao "kritične" resore označio poljoprivredu, prosvetu i zdravstvo, ne precizirajući da li će u tim ministarstvima doći do promena.

On je dodao i da s liderom Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivicom Dačićem nije razgovarao o eventualnoj koaliciji, jer "nije želeo", a da što se tiče koalicije s liderom Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisom Tadićem takvih razgovora nije ni bilo.

On je istakao da je u Vojvodini, na nedavno održanim izborima, SNS postigla "neverovatan uspeh", jer je pre izbora ta stranka imala oko 35 odsto podrške, a osvojila je 45 odsto glasova na izborima. "Tamo nismo imali vlast, a pošto je Srba 70 odsto u Vojvodini, znači da smo dobili široku podršku pripadnika nacionalnih manjina", ocenio je Vučić.

Govoreći o opoziciji, Vučić je rekao da ga plaši pristup lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, jer je bio "inteligentniji od pristupa drugih", ali i da se očekuje da će on krenuti u "prljavu kampanju", što će mu  spustiti rejting.

Kao prva tri zadatka nove vlade, Vučić je istakao revizuju aranžmana s MMF-om, Železaru Smederevo i RTB, ali i jačanje privatnog sektora, rast BDP-a i izgradnju puteva.

  • Savetnik

    08.05.2016 14:23
    Najmanja vlada
    Genije, sve zna najbolje njemu su ministri nepotrebni. Ukinuti ministarstva ostaviti samo predsednika vlade i dva pomocnika da zanose na krivini.
  • Krkan

    08.05.2016 10:57
    idi begaj
    Vucic NIJE premijer vec premijer u ostavci, a da li ce biti premijer to ostaje da se vidi.
  • Mile

    08.05.2016 10:51
    KogaUstvari
    Seselj je dirigovana opozicija, crveni db vojvoda, otimanje novca od emigracije i zaludjivanje najveceg dela naseg stanovnistva, tj neobrazovanih, nekulturnih,,, nikad i nikom nije bio opozicija.
    Javna tajna koji znaju i ptice na grani, kod Ace niko nece u vladu, nikako ne moze da natera bilo kog coveka sa kredibilitetom a takvih imamo, makar u oblastima sto su gradjevinarstvo, poljoprivreda, medicina, vojska da ih stavi pored sebe i svojih satrapa.
    Zna se da nijedan profesor sa poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, nije hteo da bude ministar...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.