EPS: Struja neće poskupeti

Neće biti povećanja cene struje zahvaljujući efikasnom poslovanju EPS-a i ostvarenim uštedama, rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora tog preduzeća Milorad Grčić.

Grčić je za RTS rekao da je u prva tri meseca ove godine ušteđeno preko šest milijardi dinara i ostvaren 6,5 puta veći profit od očekivanog - 14 milijardi, te da je na izvozu struje u prva četiri meseca zarađeno oko 42 miliona evra.

"Sa takvim poslovanjem i uštedama smatramo da ćemo moći da funkcionišemo i budemo sve profitabilniji i sa ovom cenom struje", rekao je Grčić, navodeći da je cena struje u Srbiji najniža.

Nastavak reformi javnih preduzeća je jedan od prioriteta buduće Vlada, a pod lupom MMF-a posebno je Elektroprivreda Srbije. EPS do danas imao tri privredna društva a od danas samo dva jer je "EPS Snabdevanje" pripojeno EPS-u.

Grčić je rekao da će se realizovati plan za smanjenje 1.000 automobila, čime će se smanjiti troškovi održavanja. "Formirali smo i tim za proveru kokliko je potrebno automobila", kaže Grčić.

 

  • Procena

    01.06.2016 10:24
    Za sve vreme dosadašnje vladavine ovog tipa vlade, pokazalo se da nisu ništa učinili kako bi narod bolje živeo. Narod živi gore nego ikada.
    Ako bi sada dozvolili bilo kakvo poskupljenje na koje država može da ima bilo kakav uticaj, to bi samo potvrdilo tvrdnje da su marionetska vlast koja ima zadatak da unizi ovaj narod i po mogućstvu ga raseli.
    Svaki dalji pad standarda će imati za posledicu generalni štrajk i proteste na ulicama.
    Ne može neko da priča da od 2012 radi za narod, a da taj narod živi sve gore.
    Procenjujem da će narod biti podstaknut na proteste zbog loše situacije, kada bude Ustav Srbije promenjen, kako bi se vlast mogla zvanično odreći Kosova, ne bi li se slizala sa EU.
    A to je negde između novembra i januara. Svetog Savu ova vlast teško da će dočekati.
  • hui

    01.06.2016 09:14
    Cim se od jednom, nicim izazvana, pojavi ovakva vest, odmah znam da ce biti bas suprotno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija