SVM želi da učestvuje u izvršnoj vlasti kao i do sada

Lider SVM Ištvan Pastor izjavio je danas da SVM želi da učestvuje u izvršnoj vlasti na isti način kao u prethodne dve godine.
Posle razgovora sa mandatarom za sastav Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, Pastor je rekao da SVM želi da učestvuje u izvršnoj vlasti na isti način kao i u prethodne dve godine, na nivou državnih sekretara, dodajući da su zainteresovani pre svega za ministarstva infrastrukture, zdravstva, obrazovanja i poljoprivrede. "Od strane mandatara postoji načelna spremnost za tu našu participaciju koja se pokazala i dokazala u prethodnom periodu", rekao je Pastor.
 
Na sastanku je bilo reči i o pokrajinskoj vladi, ali je Pastor rekao da ne može ništa konkretnije da kaže, jer za sada ne postoji odluka o tome ko će činiti buduću pokrajinsku vladu i da to ostaje da se definiše.
 
Zukorlić: Veće šanse da budemo deo većine
 
Nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je nakon sastanka sa Vučićem da su mnogo veće šanse da oni budu deo parlamentarne većine, a da će se o modalitetima učešća u vladi razgovarati narednih dana. Dodao je da je BDZ Sandžaka zainteresovana za učešće u vladi na nivou državnih sekretara, a da on lično nije zainteresovan za bilo kakvu funkciju i da će za sada ostati poslanik.
 
Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da ta stranka neće biti deo vlasti, niti deo opozicije, te da će kao legitiman predstavnik Bošnjaka podržati sve što je dobro za njih i da će se izboriti da oni imaju sva prava koja im pripadaju Ustavom i zakonom.
 
Poslanik Zelene stranke Goran Čabradi izjavio je da na konsultacijama nije bilo reči o učešću te stranke u budućoj Vladi Srbije. Čabradi je rekao da su mandataru doneli predloge i projekte iz domena ekolgije i socijalne politike, koji su mu se svideli, ali da nije bilo reči o učešću Zelenih u vladi.
  • ACA

    08.06.2016 21:39
    Super Pista, najbolje ti je da uzmes poljoprivredu radi svoje mezimice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.