DSS traži hitno referendum o EU u Srbiji

Demokratska stranka Srbije pozvala je predsednika Srbije da se založi za otvaranje javne rasprave o organizovanju referenduma o daljem putu Srbije u EU.
Nakon referendumske odluke građana u Velikoj Britaniji i sve brojnijih zahteva da referendumi budu raspisani u državama EU, krajnje je vreme za demokratsko izjašnjavanje i građana Srbije, smatra DSS.
 
Raspisivanje referenduma potrebno je i zbog toga što će, kako ocenjuje DSS, zbog krize u kojoj se EU nalazi, uslovi za ulazak biti dodatno pooštreni i pritisci na Srbiju pojačani. Uslovi za ulazak Srbije u EU su priznavanje takozvane nezavisnosti Kosova, uvođenje sankcija Rusiji, privatizacija najvažnijih resursa, dozvola uvoza GMO proizvoda, stoji u saopštenju.
 
Zato je vrlo važno da referendum bude raspisan što pre, a ne na kraju pregovaračkog procesa, jer je on sam štetan za državne i srpske nacionalne interese, ponovila je DSS, uz napomenu da to nije stranačko pitanje i niko nema prava da u ime građana donosi odluke koje dalekosežno određuju sudbinu naroda i države. 
  • Komit južna Srbija

    26.06.2016 23:41
    @Vojvodina Republika A kog referenduma? O odvajanju Srbije od Beograda i Vojvodine? Učinite nam uslugu slobodno.
  • mrva

    26.06.2016 16:08
    javili se fašisti!

    ja tražim hitnu i detaljnu istragu o šteti koju je DSS nanela Srbiji (meri se milijardama), još od vremena gospodina neobaveštenog
  • Vojvodina Republika

    26.06.2016 12:51
    Biće ovde referenduma, ali ne tog koji vi predlažete...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.