SDS: A odgovornost za istorijski gubitak Železare?

Socijaldemokratska stranka (SDS) je, pošto je Skupština Smederevske železare raskinula ugovor za vođenje te kompanije sa firmom Petera Kamaraša, upitala premijera Aleksandra Vučića da li će neko snositi odgovornost za loše vođenje železare i prošlogodišnji "istorijski gubitak" od 145 miliona evra.
SDS navodi da je, kada je ministar privrede Željko Sertić potpisao sa Kamarašom ugovor o vođenju železare, Vučić rekao da su oni "svetski šampioni u apsolutnoj kategoriji" i da je železara u sigurnim rukama, uz obećanje da će biti profitabilna za četiri meseca i najuspešnija čeličana u regionu.
 
"Kamaraš i njegov tim jesu "svetski šampioni", kako ih je Vučić nazvao, ali u uništavanju kompanija i izvlačenju novca iz njih", stoji u saopštenju. Dodaje se da je SDS tvrdio da je cilj dovođenja Kamaraša i njegovog tima bilo "prikrivanje propale privatizacije sa početka 2015. godine, koja je bila neuspešna zahvaljujući katastrofalnom vladinom vođenju procesa", ali da je "danas očigledno da je postojao još jedan cilj - pljačka železare".
 
"Dobar deo duga koji je preuzela država, a plaćaće ga građani Srbije, napravljen je kupovinom sirovina preko Kamarašove kompanije", saopštila je SDS.
 
Rukovodstvo Železare Smederevo odlučilo je juče da raskine ugovor o vođenju te kompanije sa firmom Petera Kamaraša "HPK inženjering" i "HPK Menadžment doo", jer, kako su naveli, ta firma nije ispunjavala obaveze dogovorene po ugovoru.
  • pawlle

    26.06.2016 18:45
    vucicu vreme je da krenes put zatvora sa svojom bulumentom lazove,lazovski
  • Gospodska kritika

    26.06.2016 18:40
    Najveći problem te železare je u prevelikom kapacitetu, koji zahteva preveliku energiju, a nemaš gde plasirati.
    U doba socijalizma to nije bio problem, jer em se gradilo po Africi, em su se gradili socijalistički stanovi za davanje narodu - bilo je gde da se ugrađuje.
    Brodogradnju i vojsku da ne pominjem.
    Sad bi nam bolje bilo da imamo 100 željezara po 10 tona nego jednu od 1000 tona...
    Pa neko nek topi gvožđe, drugi aluminijum, treći bakar...
    Nemojte mi reći da je Srbija siromašna rudama.
    Nego, dadoše rude okupatorima i bombarderima.]
    A odgovornost? Pa niko nikada u Srbiji nije ni za šta odgovarao.
    Sad vidimo da i ovo za dr. Zorana Đinđića nije sigurno.
    Lekari ne odgovaraju za ubistvo pacijenta.
    Helikopteri ubijaju ljude, bez ičije odgovornosti.
    A mi bi sad da nekog kaznimo za tamo neku željezaru.
    Dobro, dobiće partisjku kritiku. Gospodsku, jer više nema drugara.
  • Lala

    26.06.2016 17:16
    Crnjak..
    Jos jedan promasaj Vucica,od silnih para koje je poklanjao za notorne gluposti mogle su se izgraditi bolnice,vrtici..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija