Država daje novac samo sebi

U okviru konkursa za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu krivičnog gonjenja, u iznosu od 351,5 miliona dinara, komisija Ministarstva pravde novac je dodelila pretežno državnim institucijama i lokalnim samoupravama, saopštile su Građanske inicijative.
Kako se navodi, sredstva su odobrena uglavnom za projekte koji su u stvari njihove redovne aktivnosti - nabavka sanitetskih vozila, opremanje domova zdravlja, građevinski radovi i slično - za koje bi novac trebalo da se opredeljuje iz postojećih budžetskih linija.
 
Među podržanim projektima, broj onih koji nisu iz javnog sektora je zanemarljiv, a dobili su manje od pet odsto ukupnih sredstava.
 
Sa druge strane, Ministarstvo zdravlja je za nabavku sanitetske opreme dobilo skoro 102 miliona dinara, pri čemu je jedan od članova komisije v.d. pomoćnika ministra zdravlja Mirjana Ćirić, stoji u saopštenju.
 
Zbog toga Građanske inicijative očekuju da Ministarstvo pravde u novom sazivu Vlade inicira izmene Pravilnika o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, donetog u februaru ove godine.
 
Kako se ističe, neophodno je uvesti jasnije kriterijume, definisati prioritetne oblasti za podršku, obezbediti transparentnije odlučivanje komisije i obavezno definisati procenat sredstava koja će biti dodeljena organizacijama civilnog društva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.