AMSS: Pojačan saobraćaj, oprez zbog kiše i loših uslova

Saobraćaj na putevima u Srbiji je pojačanog intenziteta, a zbog kiše i nepovoljnih uslova za vožnju savetuje se više opreza za volanom.

Neophodno je držanje većeg odstojanja između vozila i izbegavanje rizičnih preticanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

AMSS podseća vozače da na putevima u planinskim predelima, na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure, iznenedani odroni zemlje i kamena u velikoj meri ugrožavaju bezbednu vožnju.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije RS, veći broj vozila zabeležen je na graničnim prelazima Batrovci sa Hrvtaskom i Horgoš sa Mađarskom, a čeka se oko sat vremena na ulazu u našu zemlju.

U toku dana očekuje pojačan saobraćaj i na prelazima sa Crnom Gorom, Makedonijom i Bugarskom. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila zadržavaju se oko 30 minuta s tendencijom porasta.

Od 16. do 30. jula, izvodiće se radovi na kolovoznoj konstrukciji i sistemu za odvodnjavanje, na državnom putu II A redabroj 147, deonica Zoroljin-Kosmaj (Sopot).

Od 18. do 22. jula, na državnom putu I B reda broj 26, Beograd-Obrenovac, deonica Umka-Duboko, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoznog zastora.

Danas od 22.00 do 17. jula do 05.00, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), od Konjarnika do mosta "Gazela", smer Niš-Beograd i Beograd-Niš, izvodiće se radovi na čišćenju i ispiranju kišne kanalizacije u zaustavnoj saobraćajnoj traci.

Dana 18. jula od 8.00 do 20. jula do 8.00, na delu državnog puta I A reda broj 1 (autoput E-75), ulazak u Novi Sad, smer Sirig-Novi Sad, izvodiće se radovi na asfaltiranju u voznoj saobraćajnoj traci.

Od 19. jula zbog obezbeđenja radova na izgradnji auto-puta E-80, doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 4, deonica Prosek-Bancarevo, na delu obilaznice oko Niša ka Pirotu, u zoni Malčanske petlje, u smeru Niš-Pirot. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj iz desne kolovozne trake, smera Niš-Pirot će biti preusmeren u preticajnu saobraćajnu traku smera Pirot-Niš.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.