Osniva se kontakt centar za bezbednost na internetu

Do kraja godine država će uspostaviti kontakt centar gde će i deca i roditelji moći da dobiju savete, ali i podnose prijave u vezi sa bezbednošću dece na internetu.
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić navodi da je Vlada Srbije krajem juna usvojila Uredbu o bezbednosti i zaštiti dece prilikom korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija koja, osim formiranja ovog centra, predviđa i prevenciju kroz edukaciju i informisanje.
 
- Do kraja godine biće uspostavljen jedinstveni kontakt centar putem kojeg ćemo sprovoditi savetovanje dece, roditelja i nastavnika, o prednostima i rizicima korišćenja interneta, kao i o bezbednim načinima korišćenja, uključujući i rizik stvaranja zavisnosti od video igara i interneta - kaže Tatjana Matić za Blic.
 
Prema njenim rečima, preko ovog centra biće omogućeno i prijavljivanje štetnog, neprimerenog i nelegalnog sadržaja i ponašanja na internetu, što će biti prosleđivano nadležnim institucijama.
 
Ministarstvo je sprovelo i edukativnu kampanju o bezbednom korišćenju novih tehnologija u osnovnim školama u 15 gradova, a prezentacijama je prisustvovalo više od 5.000 učenika. "IT karavan" nastavlja edukaciju u školama i sledeće školske godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija