Rusija vratila tri tone zaraženih breskvi iz Srbije

Ruska poljoprivredna inspekcija za Orlovsku i Kursku oblast nije propustila više od tri tone zaraženih breskvi iz Srbije, javljaju danas lokalni mediji.
Navodi se da su u utorak, 19. jula, ruski inspektori na granici Ukrajine i Rusije u tom voću našli opasnu štetočinu "istočnog moljca".
 
Mediji prenose da gusenica oštećuje mlade izdanke i plodove. Od te štetočine u Evropi strada do 90 odsto plodova i izdanaka breskvi i do 50 odsto kruški.
 
Posle "napada" gusenica, u početku strada najmlađe još nerazvijeno lišće, a potom se suši celo drvo.
 
Upravo iz tih razloga, inspektori Rošeljhoznadzora nisu pustili kamion sa srpskim breskvama u Rusiju i vratili su ga nazad.
  • G

    22.07.2016 00:18
    @AntipatriJota - a upravo sam pomislio da je ovo radosna vest za sva mentalno poremećena lica koja zaista misle da se ljubav između naroda meri prihvatanjem crvljivih proizvoda, ali ste me ipak pretekli.
  • ja

    21.07.2016 18:51
    uvek vam je neko drugi kriv...za sve krivite ameriku, pa onda druge...alo bre ko ce da otkupi nesto lose ili zarazno ili kao u ovom slucaju pa da navuku stetoticine i zarazu i u njihovom vocu. Radite kako treba pa vam niko nece vracati robu. i batalite se i amerikanaca i ostali, uvek krivite druge za svoje greske
  • @@@Izdajnikofil

    21.07.2016 17:04
    Ne možeš poreći da su se svaki odnosi Srbije wsa amerikom završavali tragično.
    Naprotiv, koliko god bili bedni i mali odnosi sa Rusijom, bili su na obostranu korist.
    Zaista, ne bih se branio od sile u usponu, niti bih se bratimio i davao bilo kakav kredit sili u padu, koja nas je usto bombardovala.
    Samo u ime ubijene dece zbog iživljavanja nekih kauboja ne dajemim nikakv kredit, i dok živim pisaću ih malim slovom. Od kada ih pišem malim slovom, oni se smanjuju kao sila.
    Sve loše stvari su krenule iz amerike, kojih možeš da se setiš.
    To će biti teritorija koja će prva biti onemogućena za ljudski život.
    P.S. Srbi se vraćaju iz amerike.
    Srbi žive i u Rusiji, i ne vraćaju se.
    Nije isključeno da su ove konkretne štetočine ubačene od njih.
    Ne možeš poreći njihov specijalni rat protiv nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija