Ministarka poljoprivrede prima platu i u Vladi i u Skupštini

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković prima plate za pet radnih mesta, zbog čega mesečno dobija skoro 190.000 dinara.
Naime, ona se nalazi na više funkcija, a neke od njih su pritom i nespojive. Istovremeno prima platu u Vladi i u Skupštini, odnosno u isto vreme je i ministarka i poslanica. 
 
Ova funkcionerka Socijalističke partije Srbije je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavila pet mesečnih primanja, pa joj tako iz Vlade na račun leže 8.177 dinara, iz Skupštine Srbije 27.320, dok kao profesorka na Agronomskom fakultetu u Kragujevcu prima 88.826 dinara. Pored toga, prijavila je mesečnu naknadu od 30.992 dinara za rad na projektu, ali i mesečnu naknadu od 33.124 dinara za odvojen život. Za funkciju člana Upravnog odbora Fonda za razvoj ne dobija naknadu, piše "Kurir".
 
Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić napominje da su zakonodavna i izvršna vlast nespojive, jer princip podele vlasti ne dozvoljava da jedan čovek u isto vreme bude i ministar i poslanik. 
 
"Naravno da je to nespojivo. Zakonodavna vlast treba da kontroliše izvršnu, a sudska da kontroliše i izvršnu i zakonodavnu. Ovo što su pojedinci trenutno i poslanici i ministri je nedopustivo. Generalno, zagovaram tezu da se za jedno radno vreme ne mogu imati dve plate", rekla je Vasilić.
 
Nekadašnji predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević uspevao je godinama da bude na više funkcija, tačnije na njih šest. Iako je dao ostavku na funkciju predsednika RIK, on i dalje ima pet radnih mesta, čime mesečno inkasira 454.356 dinara.
 
Pored njih, na više pozicija se nalaze i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović koji za četiri plate primi 2.304.496 dinara mesečno.
  • nss

    22.07.2016 14:49
    nss
    ima li vucicu u tvom okruzenju neko ko ne prima bar pet plata i kako vas vise nije sramota ne da otimate nego kradete kao najvece lopurde..bagro
  • lucija

    22.07.2016 11:57
    Da li da se ova dotična "motiviše" kao što je ona "motivisala" poljoprivrednike smanjenjem subvencija i ukidanjem povraćaja novca za dizel. Njen odgovor je bio da ove mere "podrške i subvencionisanja" treba sa podstaknu poljoprivrednike da više rade. Po njenom rezonu seljak je lenj i neradnik i to je bez trunke stida i srama izjavila!!!. Pa,dal' za promenu da se i ona motiviše smanjenjem neke funkcije i prihoda,pa možda bi za promenu nešto i uradila. Njen učinak kao ministra je čista nula!!! Žena izgubljena u prostoru,vremenu... I još vredja mučenog seljaka da je neradnik i lenj. Posle takve izjave trebala je da podnese momentalnu ostavku ili da bude sankcionisana. Medjutim,ovde se izgleda bezobrazluk i drskost nagradjuje. Sramota!!!
  • FFF

    22.07.2016 11:20
    I koliko ona tako prima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.