Izbeglice u Inđiji odustale od pešačenja do Horgoša

Grupa od oko 200 migranata koja se uputila iz Beograda pešice prema Horgošu na granici sa Mađarskom danas je u Inđiji odustala od te namere, rekao je komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.
Cucić je ocenio je da je dobro što je "manipulacija tom grupom završena", kao i da "nije trebalo da krenu ka Horgošu jer nije bilo moguće na taj način, kako su im rekli organizatori, izvrše pritisak na mađarske vlasti da ih puste dalje".
 
On je podsetio da je migrantima rečeno da ne dolaze na Horgoš, da su brojevi migrantima koji su uputili zahteve za dobijanje azila podeljeni za dva meseca, kao i da više od 2.000 ljudi čeka sa potvrdama da njihovi zahtevi budu rešeni.
 
Prema rečima komesara, migranti su se posvađali kod Inđije, ne veruju više krijumčarima ali ni onima koji su to organizovali, deo njih će odatle krenuti u Šid, deo se vratio, jedan deo čeka na voz.
 
Cucić je posetio da je reč o migrantima iz Avganistana i Pakistana, koji žele preko Mađarske da uđu u neku drugu zemlju EU.
 
"Reč je o grupi koja ordinira po Srbiji od februara. U toj grupi nema ni jednog deteta ni žene. Ovo je grupa koja je direktno plen krijumčara", kazao je on.
 
Migranti su juče prešli preko Brankovog mosta u Beogradu, a zatim bez ometanja saobraćaja krenuli pored Palate Srbija ka Hotelu "Jugoslavija" na keju, kroz Cara Dušana u Zemunu do Batajnice, a potom dalje do Inđije.
 
Prema rečima Cucića, u Beogradu u parku kod autobuske stanice ima 500 izbeglica, na Horgošu oko 700, na Kelebiji 350.
 
U  Šidu je na stanicu 180, u Principovcu i Adaševcu 350 a izvan toga u centrima u Tutinu, Sjenici, Bogovađi, Krnjači i Banji Koviljači oko 280.
  • kilo

    24.07.2016 00:35
    tak su odustali
    da suu 22h bili kod Sr. Karlovaca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.