Preminula i druga devojčica od udara groma u Aleksandrovcu

Petnaestogodišnje A. B. i I. I. poginule su od udara groma u nevremenu koje je zahvatilo Aleksandrovac.

Devojčica je na licu mesta preminula, a njena drugarica  je sa teškim povredama i u komi prebačena u kruševačku bolnicu.

Lekari na internom odeljenju više od sat i po pokušavali su da je reanimiraju, ali nisu uspeli. Prema nezvaničnim saznanjima Blica, ona je preminula nešto posle 20.30 sati.

Dve devojčice su išle trotoarom u jednoj od centralnih aleksandrovačkih ulica, kada ih je direktno pogodio grom.

U toku je istraga o tome da li su devojčice koristile mobilni telefon u trenutke nesreće.

Devojčica koja je nastradala na licu mesta došla je iz Švajcarske sa roditeljima kako bi provela odmor u župskom kraju, javlja Radio-televizija Kruševac. Devojčica koja je preminula u kruševačkoj bolnici je bila njena drugarica. Zajedno su išle trotoarom prema naselju Rasadnik, kada ih je direktno pogodio grom.

Jako nevreme pogodilo je Zapadnu Srbiju, a u mnogim opštinama je padao i grad. Neke ulice su pod vodom i saobraćaj je otežan.

U toku dana nevreme je zahvatilo Ivanjicu i Gornji Milanovac, a u tim mestima padao je i grad. Kiše ima i u Loznici, Valjevu, Smederevskoj Palanci, Ćupriji, Nišu i Vranju.

  • Salamander@

    26.07.2016 20:03
    "svesna inteligencija"
    Ovo je link na clanak, ko jne, neka orocita, pa neka shvati da postoje strucnjaci, znate, koji su ucili skole i nisu cackali nos na matematici i potpuno pouzdano koriste 4 osnovne racunske radnje, a potom i sve ostalo obrazovanje.

    http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/ako-seva-i-udara-grom-ovo-nikako-ne-smete-da-radite-meteorolog-o-strasnoj-tragediji-u-aleksandrovcu-clanak-2370467
  • Pera

    26.07.2016 18:56
    Da se ne raspravljamo. Jedino je bezbedno da se tokom grmljavine sklonie u bezbednu gradjevinu ili vozilo. Na ostalim mestima ste izlozeni odredjenom riziku. Recimo postoji pravilo da kada se grupa ljudi nadje na otvorenom a krene grmljavina, grupa se krece u koloni sa odredjenim rastojanjem izmedju svake osobe. Ako udari grom, nastradace jedna osoba a ne sve jer su se kretale u grupi.

    Ima na internetu sasvim dovoljno dobrih tekstova a da nisu pisani senzacionalisticki i poprilicno sarlatanski.

    https://sr.wikipedia.org/wiki/Munja
    https://avanturista.wordpress.com/2012/07/29/opasnost-od-udara-groma-2/
    http://www.accuweather.com/en/weather-news/learn-how-to-protect-yourself-1/66925
    ...
    Kako kazu: "Ko se cuva i...
  • Boro Čorbo

    26.07.2016 17:08
    za Salamandera
    Ja jesam čuo za napon koraka, i da zbog toga konj može da strada na istom mestu gde čoveku nije ništa. I za indukciju sam čuo. Ali, da li biste mogli umesto svih tih pitanja da brojevima ilustrujete Vašu tvrdnju. Da bih to sada sam izračunao treba mi pola dana jer se nisam tom temom nikada bavio, pa bih Vas molio da podelite brojeve sa javnošću. Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.