Radulović: Vučićeve saradnice u državnim preduzećima

Pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića saopštio je danas da premijer Aleksandar Vučić preko preduzeća koja su u državnom vlasništvu nagrađuje rad svojih propagandistkinja.

Kako navode, u pitanju su šefica informativne službe SNS-a, potom njegova savetnica za medije u Vladi, kao i urednica SNS stranačkog biltena.

Po obrazovanju i stručnosti one nemaju baš nikakve veze sa delatnošću preduzeća u kojima primaju dodatnu apanažu i još su jedan dokaz da se mandatar prema državnom novcu ponaša kao prema osvojenom džaku para iz koga zahvata i deli kome hoće, bez polaganja računa, saopštavaju u ovom pokretu.

"Vladanka Malović, šefica Informativne službe SNS koja je postala poznata javnosti na otvaranju izložbe "Necenzurisane laži", predsednica je Skupštine Arena Beograd d.o.o. U Skupštinu je kao član ušla 13. decembra 2013. godine, a od 16. jula prošle godine je predsednica Skupštine sa mesečnom apanažom od 25.000 dinara.

Skupština Arene Beograd ima značajna ovlašćenja, od izbora direktora, preko nadzora njegovog rada, usvajanja finansijskih izveštaja… Ništa ne govori da Vladanka Malović ima bilo kakve kvalifikacije koje joj omogućavaju da dobro obavlja posao predsednice Skupštine Arene Beograd.

Urednica biltena Srpske napredne stranke "Informator", novinarka Sonja Vlajnić je dolaskom SNS na vlast ubačena u Nadzorni odbor "Telekoma Srbija", a prema registru Agencije za borbu protiv korupcije, prima 108.000 dinara nadoknade mesečno. Na toj funkciji je od 20. decembra 2012. godine. Završila je Fakultet političkih nauka, a pre ulaska u političke vode bila je novinar magazina "Bazar". Ni njene kvalifikacije nisu preporuka za članstvo u nadzornom odboru Telekoma.

Suzana Vasiljević u kabinetu mandatara vodi sve komunikacije sa novinarima i članica je dva Nadzorna odbora: Politike, gde prima 120.000 dinara i Er Srbije, gde ne prima nadoknadu. U Vladi kao savetnica za medije prima 97.754 dinara".

Pokret Dosta je bilo tvrdi da se zalaže da se članovi upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća biraju na javnim konkursima i dodaje da partijsko zapošljavanje nestručnih i nesposobnih partijskih kadrova uništava Srbiju.

"Ovakvom partijskom parazitskom politikom mandatareva partokratija je zadužila Srbiju za dodatnih 9 milijardi evra i dovela Srbiju do 25 milijardi evra duga (od 15,4 milijarde koje je nasledila od Tadićeve partokratije 2012. godine). Partijsko zapošljavanje mora da se prekine. Ono ubija Srbiju. Vode nas najgori dok nam deca beže iz zemlje".

  • cokolada

    26.07.2016 19:55
    volonteri
    ne treba da clanovi nadzornih odbora primaju nadoknadu vec rade volonterski ali bez novca pa bi ih trebalo iglom traziti. Uzgred ako je u radnom odnosu nema dodatnih funkcija jer ni jedan posao ne rade kako treba sem naravno uzimanja novca.
  • Saša

    26.07.2016 17:43
    Reče stečajni Radulović koji je celu familiju i kumove pozapošljavao na državne jasle! Sad je on kao kredibilan i pozvan da ceni nečije kompetencije?!
  • starletan

    26.07.2016 16:39
    jesul starlete....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.