Kola kriminalaca poklonjena NURDOR-u

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde poklonila je danas Nacionalnom udružženju roditelja dece obolele od raka - NURDOR dva vozila zaplenjena od kriminalaca.
Ključeve kombija "fiat ducato" i vozila "reno espace" direktor Direkcije Dejan Carević uručio je predsedniku NURDOR-a Todoru Mančiću.
 
Prema rečima Carevića, Direkcija je prepoznala potrebe NURDOR-a i usvojila njihov zahtev da im se dodele na korišćenje dva vozila. Prema njegovim rečima, NURDOR je poznat po brojinim uspešnim projektima roditeljskih kuća, nabavci medicinskih uređaja, a bavi se i izdavačko edukativnom delatnošću za problem sa kojim se suočava.
 
On je istakao da je današnje uručenje vozila udruženju zapravo i sam smisao postojanja Direkcije - a to je da imovina "koja je trebalo da posluži u nečasne svrhe dobije svoju pravu namernu i ode u prave ruke".
 
Mančić je poručio da su NURDOR-u dobijena vozila najpotrebnija stvar u ovom trenutku, jer udruženje već duže nema prevozno sredstvo. - Kombi i ovaj automobil će nam poslužiti da vozimo decu i nadamo se da će unutra biti dečje pesme i smeha - naveo je Mančić.
 
Pokretna i nepokretna imovina koja se od 2009. godine oduzima od kriminalaca, do sada je našla svoje korisnike u nizu društveno-socijalnih institucija. Među njima su, pored NURDOR-a, Univerzitetska dečija klinika u Tirššovoj, Centar za zašštitu žžrtava trgovine ljudima, Centar za smešštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, veliki broj vrtića, gradske, opštinske i pokrajinske institucije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija