Izvršitelji odustali od iseljenja čoveka koji se polio benzinom

Privatni izvršitelji su, nakon dvočasovne drame, odustali od namere da zbog duga prethodnog vlasnika isele Leskovčanina Dragana Arsića iz stana koji je legalno kupio prošle godine.
Arsić je naime prošle godine kupio stan od vlasnika koji je napravio dug na ime sudskih troškova od oko 800.000 dinara, a njegova jedina greška je bila što stan nije uknjižio na svoje ime, iako ima uredno potpisan kupoprodajni ugovor overen kod notara, dok porez i svi računi stižu upravo na njegovo ime, pišu Južne vesti.
 
Podsetimo, Dragan Arsić se jutros zaključao u svom stanu u Zlatiborskoj ulici, polio benzinom i pretio da će se zapaliti ukoliko ga prisilno isele. Uz policiju su tokom incidenta bili i vatrogasci, dok su se sakupili i brojni sugrađani koji su podržavali Arsića. 
 
Kako kaže Arsićeva supruga, privatni izvršitelji su još 3. jula ove godine, na aukciji prodali ovaj stan na ime duga, i to bivšeg vlasnika. "Nas su o tome obavestili tek 26. jula. Nismo imali pojma da su nam prodali stan za koji imamo sve uredne papire overene kod notara", kaže Arsićeva supruga.
 
Privatni izvršitelji, naime, tvrde da nisu mogli da nađu bivšeg vlasnika stana, a jedini papir do koga su došli je iz katastra - da se stan još vodi na njegovo ime.
 
Izvršitelj novinarima pretio tužbom
 
Privatna izvršiteljka Aleksandra Antić, čija kancelarija je pokušala da iseli Arsićeve, nije želela da daje izjave novinarima i čak je "naložila policiji da zabrane novinarskim ekipama snimanje“, a zatim i zapretila novinaru “Južnih vesti” krivičnom prijavom zato što je snimao događaj.
 
 
  • Vronski

    29.07.2016 18:32
    Narode ludi ,kad te drzava gazi kreni da se branis! Samo batina i rascopane glave mogu doakati izvrsiteljima,tom talogu ljudskom i moralnim nakazama!
  • Marko

    29.07.2016 16:53
    Kako to, nije uknjižio stan na svoje ime?? Kome su oni prodali stan??? Kako su mogli da prodaju stan ako je legalno ovaj čovek vlasnik? Mutno je tu svašta
  • Kid

    29.07.2016 16:47
    Katastar je sve
    Ne zaludjujte se da je ugovor kod notara "jači" od papira iz katastra. Zakon jasno propisuje da je vlasnik nepokretnosti onaj koji je upisan u javne knjige. Uknjižba u katastar je vaše pravo a ne obaveza. Zato posle trgovine isti dan u katastar i neće boleti glava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.