Etnografski muzej prodaje pokvaren sir

Dućan Manakove kuće u okviru beogradskog Etnografskog muzeja nedavno je obišla vetarinarska inspekcija i ustanovila da je pirotski kačkavalj pokvaren.

"Novosti" navode da su ostali proizvodi ispravni, a da je ideja da se u okviru muzeja otvori prodavnica potekla od direktorke Etnografskog muzeja Mirjane Menković kako bi se uvećali prihodi.

Sada kada je inspekcija ustanovila da je sir pokvaren, ona je od kustosa Etnografskog muzeja zatražila da se svako pismeno izjasni i obrazloži zašto iz dućana nisu uklonili buđavi sir. Ona od kustosa traži da odgovore "kako je inspektor primetio da je kačkavalj pokvaren i kako je inspekcija došla u posed sira".

"Novosti" još navode da su kustosi redom odgovorili da nisu školovani da čuvaju i prodaju kobasice i sir ili da održavaju frižidere i da su tu da brinu o kulturnom nasleđu, dodajući da im se kaže ko je odgovoran za sireve, odakle su stigli. U odgovorima kustosa Etnografskog muzeja direktorici se navodi i da frižideri u dućanu nisu adekvatni za čuvanje sireva, nego samo za vino i podsećaju da prema zakonu u Muzeju zbog glodara nije dozvoljeno gajenje biljaka i gajenje hrane.

Pronalaženje buđavog sira je samo još jedna u nizu afera u Etnografskom muzeju. Upravni odbor i Ministarstvo kulture još nisu odgovorili na nedavno sramotno korišćenje prostora muzeja za svadbu direktorkinog sina.  Više o tom slučaju možete pročitati OVDE.

  • Jurkec

    04.08.2016 09:21
    Pa šta ?
  • ns

    04.08.2016 09:13
    opet ova sa svojim fix idejama, da li je i ona blisko povezana sa svemogućim ili je toliko ostrašćena svojom veličinom i ulogom pa ne shvata da stvari koje radi nisu njen posao i nadležnost, molim vas ukinite ovu osobu da više ne slušamo o ludim, debilnim i pre svega po javnu svojinu štetnim radnjama jer njoj je ovo sve očigledno normalno, da kustos vaga dvaes' deka sira a sinčić da se slika po kulturno-istorijskim izložbama neprocenjive vrednosti u javnom vlasništvu, ne znam što mi mira marković pada na pamet...
  • Vlada

    04.08.2016 09:08
    ---
    Zakon novca - daj, daj, daj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.