VIDEO: Objavljeni tajni snimci Milanovića kako kaže da su "Srbi šaka jada, mali narod"

Zagrebački Jutarnji list objavio je na sajtu tajne snimke sa sastanka bivšeg premijera Hrvatske i lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Zorana Milanovića i predstavnika ratnih veterana na kojima Milanović, među ostalim, kaže da se vlast u Srbiji ponaša bahato i da je reč o "beogradskoj čaršiji".

"Ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore (s EU) nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje (ratnih zločina) po Kosovu", rekao je Milanović, prema audio snimku koju je objavio Jutarnji list.

Milanović je rekao još da su "Srbi šaka jada".

"Nije to nikakava diplomatska sila kako vi mislite, to je mali narod", rekao je Milanović veteranima.

Tema susreta bio je sporni zakon Srbije o nadležnosti u procesuiranju ratnih zločina na području bivše Jugoslavije. On je rekao i da bi prema Srbiji "išao i radikalno ako treba", ali i da se nada da se može postići bilateralni sporazum kojim bi taj problem bio otklonjen.

Milanović je u izjavi za Novu TV rekao da je su predstavnici SDP shvatili da udruženja veterana razgovor tajno snimaju, da to nije normalno, da to govori o karakteru nekih ljudi, ali da su "ćutali i smejali se". On je rekao da je sve što je objavio Jutarnji list već rekao javno, osim što "možda nije upotrebio reč čaršija". "Da sad ne objašnjavam šta u političkom kontekstu znači čaršija", dodao je Milanović.

Predsednik SDP sastao se s pojedinim predstavnicima udruženja ratnih veterana pre dva dana u stranačkim prostorijama, uoči prevremenih parlamentranih izbora 11. septembra.

Predstavnik Zbora udruženja veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruženja specijalne policije Josip Klem je novinarima nakon sastanka sa Milanovićem nagovestio neslaganje u nekim stavovima i rekao da im je namera bila da poduče bivšeg premijera demokratiji i da ne žele više blokadu granica.

"Jutarnji" je primetio da je posebnu pažnju javnosti izazvao utisak da su branitelji pozivali na razum i smirivanje tenzija, a da je Milanović imao „nabrijaniji stav".

  • V

    25.08.2016 18:32
    -
    Je l' rekao nešto što nije tačno?
  • Vladimir

    25.08.2016 13:58
    Nista nije tacno, oni su saka jada i bednika. Mojoj porodici, na primer, ne dozvoljavaju da prodamo kucu u Hrvatskoj Albancima sa Kosova. Stalno imaju neke lose izgovore, kao ne moze zbog zakona... Doduse, godinama ih je sve manje i manje , tako da ce i to uskoro da bude zavrseno. Ako vise volite Albance, onda to i dokazite, da vidimo tu "demokraciju".
  • Grgolj

    25.08.2016 13:54
    Neverovatno ali istinito: postade Milanović junak dana u Srbiji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.