Ministar: Prosvetnim radnicima stiže povećanje plata

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da prosvetni radnici nemaju razloga za proteste i štrajkove i da je povećanje njihovih plata i zvanično najavljeno u Skupštini Srbije.

"Povećanje je zvanično najavljeno i u Skupštini Srbije. Očekujem već u oktobru da prosvetari budu prvi na redu, a procente i formule određivaće Vlada Srbije i Ministarstvo finansija", izjavio je ministar.

Šarčević je rekao da su prilikom obračuna plate za jul prosvetari bili oštećeni, usled drugačijeg tumačenja Zakona o radu, i dodao da je reč o 416 miliona dinara koji će im biti vraćeni.

"Svakog dana se bavim tim problemom, zakazao sam sastanak sindikatima i za utorak i mogu da obećam da će im u septembru biti vraćen taj novac. Verujem da nemaju razlog za protest i štrajk, jer smo razgovarali, počeli saradnju na rešavanju problema koji se tiču zaposlenih, uključeni su u radne grupe za raspoređivanje viškova... Dali su sto dana Vladi Srbije i našem ministarstvu", rekao je on.

Ministar je ponovio da će se školstvo u Srbiji značajno menjati u budućnosti: "Dao sam tvrdo obećanje i nikada od svojih obećanja nisam odustao".

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je za 31. avgust, dan pre početka nove školske godine, protestni skup simbolično nazvan "U pet do 12", na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, kako bi ukazali na probleme u obrazovnom sistemu i moguće načine rešavanja.

  • Kakva sramota

    28.08.2016 18:00
    Nazivati povećanjem nešto što niko ne zna koliko je. Pri tome, čak i da je 10 posto, to je i dalje manje od smanjenja jer se računa na smanjenu osnovicu. Biće par procenata, ali naš ministar već viče povećanje, povećanje,... Kao za olimpijce milioni,milioni (evra).
  • fol

    28.08.2016 15:42
    ono sto su zakinuli sad vracaju a tvrde da je povecanje
    sramota
  • Zivan

    28.08.2016 13:42
    Ovi prosvetari cim zaprete strajkom nesto iznude. Bar polovina nastavnika i prateceg osoblja je vissak, a sada im se plata joss i uvecava...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija