Direktor na "Fejsbuku" apelovao da ga do završetka konkursa lažno ne optužuju

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović je, povodom raspisivanja konkursa za izbor novog direktora te zdravstvene ustanove, na svom Fejsbuk profilu apelovao na potencijalne protivkandidate da ga u periodu do izbora ne blate i lažno ne optužuju, što je izazvalo burnu reakciju na društvenim mrežama.

Radovanović je tekst počeo rečima "Dragi prijatelji i neprijatelji" i potom naveo koje "prljave poteze" očekuje od protivkandidata, navodeći da je u protekle četiri godine radio časno i pošteno i da KC Niš ostavlja u mnogo boljem stanju nego što je bio.

Samo u prvom satu nakon objavljivanja, objava je imala više stotina lajkova i na desetine komentara ljudi koji podržavaju njegov ponovni izbor za direktora KC Niš. Radovanović je rekao da se na ovakvo obraćanje odlučio jer su napadi na njega već krenuli, a njegova porodica to teško podnosi.

"Neka Upravni odbor KC Niš i Vlada Srbije izaberu koga hoće za direktora, ali ne želim da me 'lokalni' napadaju", rekao je Radovanović, koji je postao poznat široj javnosti u zemlji, ali i okruženju, kada je preko sajta te zdravstvene ustanove zapretio da će obelodaniti imena svih onih koji su vršili pritisak na njega ne bi li im preko veze zaposlio nekoga na konkurs za prijem lekara.

On je na Fejsbuku naveo da do 29. oktobra, kada će raspisati konkurs za izbor direktora KC Niš, očekuje od protivkandidata da probaju da ga na najbesprizorniji način diskredituju i da mu "pošto za četiri godine nije ukrao dinar ili evro ili dolar, a preko 30 milijardi RSD je potpisao, nađu neki račun od par stotina dinara, kao verovatno najveći blud". Dodao je da očekuje da će narednih dana "naprasno" krenuti pacijenti ili slučajni prolaznici da šalju slike "nekim novinama ili redakcijama" i da osvanu naslovi "skandalozno, horor, bruka u Kliničkom centru Niš" za šta će optuživati direktora.

Takođe je naveo da očekuje da će mu "pravi prijatelji" davati savete da se pazi od nečega, a već su napisali "anonimnu prijavu" i prosledili je "probranim medijima", kao i da ga savetuju da napusti SPS i učlani u SNS zarad mesta direktora. Radovanović je zatim napisao:

"Zoki Radovanović je Srbin, pravoslavac, otac, oženjen, pravi prijatelj, brat, patriota, padobranac 63. pad. br, profesor, doktor, normalan, brzo pričam, šuškam kad pričam, pozitivno zamajen itd, ali i neko ko nije lopov, prevarant, ugovarač tajnih ugovora, maneken farmaceutskih kuća, procenat majstor, zapošljavač za pare ili uslugu".

On je dodao da neće dozvoliti da mu bilo ko "beozbraznim radnjama udara na porodicu, obraz, ime i prezime, čast, poštenje" i tekst završio rečima "Srećno svima... Srbija do Tokija..."

  • kako došo tako očo

    29.08.2016 15:01
    Dok je on SPS, odnosno koalicija sa SNS, on je partijsko čedo na čelu KC Niš.
    Ako dobro stoji sa ove dve partije onda za njega nema zime i smeši mu se ponovo direktorsko mesto.
    Ako se u partijskim kuhinjama kuva novi kandidat onda mu nema pomoći i neće mu pomoći ni Fejs.

  • Bla

    29.08.2016 14:54
    Bla bla
    Na vrhu hranidbenog politickog lanca nalazi se opasan ludak koji se zalud pokusava izleciti tako sto neprekidno strasno i jako satire i gazi zdravu pamet citavog naroda i drzave. Ko god bio danas u politici i funkciji bilo kojoj za mene je hulja, fukara i gad. Pozdravljam im majke, oceve i sve sa spiska i zelim da idu sto pre gde im je cvrsto rezervisano mesto, do djavola.
  • @Yioll

    29.08.2016 14:47
    sarkazam mozda
    s obzirom sta ocekuje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija