Vuk Jeremić treći u trci za generalnog sekretara UN

Bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić zauzeo je treću poziciju u trećoj rundi neformalnog glasanja za novog generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.

Kako nezvanično saznaje B92, Jeremić je dobio sedam pozitivnih glasova, pet negativnih, dok tri glasa nisu bila opredeljena.

Prvu poziciju je zadržao portugalski kandidat Antonio Gutereš sa 11 pozitivnih, tri negativna i jednim neopredeljenim glasom.

Iza njega se plasirao bivši ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, sa devet pozitivnih, tri negativna i jednim neopredeljenim glasom.

Broj kandidata za naslednika Ban Ki-muna je smanjen sa 12 na deset, jer su hrvatski i crnogorski kandidati Vesna Pusić i Igor Lukšić odustali.

U septembru bi trebalo da bude održano još jedno nezvanično izjašnjavanje, takozvani četvrti krug, pre konačnih izbora koji su zakazani za oktobar.

  • Labud

    30.08.2016 21:25
    I mi
    I mi konja za trku imamo
  • panonius

    30.08.2016 11:21
    cirkusanti egzekutori
    Ovo je još jedna predstava Putujuće pozorište Šopalović. Mali , okani se šepurenja i trči u svoju mišju rupu i ne zamajavaj se da si neki faktor - kada nisi. A prija ti šepurenje ???!! Naravno.
  • Poznato

    30.08.2016 10:09
    Američka administracija će biti zadovoljna ako uspe Vuk Jeremić.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija