Za radno mesto u "Juri" 500 kandidata

Iako je korejska kompanija "Jura" kao poslodavac izbila na loš glas, na jedno radno mesto se prijavilo između 300 i 500 kandidata.

Blic navodi da sve što se o "Juri" pisalo nije pokolebalo ogroman broj nezaposlenih da se prijave na oglas za posao na internet stranici "Infostud" za radnike u proizvodnji, tj. za posao gde se dobija minimalac.

- Sveopšta beda i siromaštvo, naručito karakteristični za jug Srbije, navode one na rubu egzistencije da pokušaju da se zaposle na bilo kojim dostupnim pozicijama, iako su im dešavanja u kompanijama poznata. Gladan stomak ne bira, a time se potvrdilo i da živimo u beznađu - smratra socijlog Dušan Mojić.

Atmosfera u fabrici elektornskih komponenti za automobile zahuktala se od proleća ove godine, kada je menadžment "Jure" odbio da radnicima da slobodan dan za prvomajske praznike, zbog čega su radnici štrajkovali. To je pokrenulo i lavinu priča i žalbi radnika, nezadovoljnih načinom rada Korejanaca, ali i lokalnih menadžera iz Leskovca, za koje su tvrdili da ih još više maltretiraju.

- Situacija tu još nije definitivno razjašnjena, pa se narod vodi i tim "nevin dok se ne dokaže suprotno". Umnogome je pomoglo i to što su inspekcije slabe, a ministri su se oglašavali da ih opravdaju. Ljudi se vode i time da je firma strana i dobrostojeća - objašnjava Mojić veliki broj prijava.

Blic piše i da se u oglasu navodi da je za posao neophodna minimalno osnovna škola i nije potrebno iskustvo.

  • Kunta Kinte

    06.09.2016 13:29
    ...minimalno osnovna škola i nije potrebno iskustvo... eeee, da sam se zaposlila odmah posle osnovne škole gde bi mi bio kraj...zaradila bih dve penzije...Neko ovde nije normalan, ovo sve postaje gore od robovlasništva!
  • ***

    06.09.2016 10:29
    To je zato što nam je jako dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.