Osam kandidata za direktora policije

Na konkurs za direktora policije do sada se javilo osam kandidata, a njihova imena biće poznata u ponedeljak, kada budu otvorene koverte sa prijavama.

Smatra se da se na konkurs prijavio i dosadašnji vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić, koji slovi i kao glavni favorit za tu poziciju, prenosi Politika.

Nakon što konkurs bude završen, tročlana komisija MUP-a odlučiće koja tri kandidata imaju najbolje biografije i karakteristike za poslove prvog čoveka policije, nakon čega će ministar unutrašnjih poslova jednog kandidata predložiti Vladi Srbije.

Ono što MUP traži od svog budućeg prvog čoveka je visoko obrazovanje (najmanje 300 bodova) i najmanje 15 godina rada na policijskim poslovima, na rukovodećim mestima. Biće sprovedene i takozvane bezbednosne provere, ali samo za kandidate koji na intervjuu budu pozitivno ocenjeni.

Direktora bira Vlada Srbije na pet godina, a ista osoba može obavljati funkciju najviše dva mandata.

Iako u poslovniku o radu komisije nije naveden rok u kojem novi direktor policije mora biti izabran, procenjuje se da bi komisija mogla da završi svoj posao u narednih nekoliko nedelja.

  • mita

    17.09.2016 17:13
    alo bre...
    Hoću i JA da budem direktor , dosta sam bio obični golja...!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.