Dragan Šutanovac novi predsednik DS-a

Dragan Šutanovac izabran je za predsednika Demokratske stranke, na prvim neposrednim stranačkim izborima za rukovodstvo demokrata.

Glasalo je 60,71 odsto članova DS, od registrovanih 18.459 birača, a Šutanovac je dobio 59 odsto glasova i izabran je u prvom krugu.

Zoran Lutovac je dobio 20 odsto glasova, Bojan Pajtić  - 16, a Srboljub Antić pet odsto.

U Novom Sadu je najviše podrške dobio Bojan Pajtić. On je imao 177 glasova, Šutanovac 154, Lutovac 46, Antić 16, a bilo je pet nevažećih listića.

Šutanovac se na svom Tviter profilu zahvalio "svim demokratama na podršci". "Pobeda u prvom krugu! Zajedno smo uradili mnogo bolje", napisao je.

On je šesti predsednik DS od obnove te stranke 3. februara 1990. godine. Član je DS-a od 1997. godine. U decembru 2010. godine izabran je za potpredsednika stranke. Od 1. novembra 2001. do februara 2003. bio je pomoćnik saveznog ministra unutrašnjih poslova, a ministar odbrane Srbije od 2008. do 2012. godine.

Početak nove epohe za DS

Šutanovac je posle izbora izjavio da je tim izborima izvršena najveća kadrovska promena u toj stranci do sada i da predstavlja početak nove epohe u kojoj će DS nuditi rešenja za probleme građana.

"Želja nam je da budemo stožerna stranka opozicije, koja će na sledećim izborima pobediti katastrofalni režim Aleksandra Vučića. Ovi izbori u DS bili su pokazna vežba za celu Srbiju kako mogu na direktnim izborima da se izaberu predsednik i potpredsednici", rekao je Šutanovac i dodao da će novi vid izbora biti model i za druge stranke.

Naveo je da ne očekuje da će nakon stranačkih izbora bilo ko istupiti iz DS-a, a da će svi nastupati kao novi tim i imati mnogo agilniji nastup u Skupštini Srbije.

  • Lotre

    25.09.2016 13:35
    E, sade ga vise niko nece pitati odakle mu sat od 10000 evra.
  • cile

    25.09.2016 13:13
    sta je tu novo gledam ga dvadeset godina i nista nije ucinio za drustvo ali za sebe bogami jeste.Pa ljudi svi su oniisti u svim partijama strankama pokretima i levo i desno sve lopov do lopova i uvek je prethodna vlast kriva ..... PAMET U GLAVU
  • BalkanG

    25.09.2016 12:43
    Ko je bio na predstavljanju Dragana Sutanovca i njegovih kandidata za potpredsednika ovde u Novom Sadu, mogao je da vidi o kakvoj se tu zalosnoj ekipi radi. Rekla bih da je DS ovim zavrsio svoju pricu. Jos je ostalo da Gradski odbor preuzmu nesposobni Radojev i Egic i da prica bude kompletna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.