Vuk Jeremić izbio na drugo mesto

Prema nezvaničnim informacijama kandidat za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić nalazi se na drugom mestu posle pete runde glasanja.

Kako se navodi, prvi je bivši portugalski premijer Antonio Gutereš, a Jeremić je na drugom mestu prestigao ministra inostranih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka, navodi B92.

Jeremić kaže da je peti krug glasanja u Savetu bezbednosti potvrdio da se konstantno rangiramo pri samom vrhu liste kandidata

"Ovaj put se nalazimo na drugom mestu. Nastavljamo kampanju iz pozicije prvoplasiranog u istočnoevropskoj grupi, pred završnu fazu izbora u kojoj stalne članice SB imaju mogućnost najave upotrebe veta", izjavio je Jeremić.

Gutereš je osvojio 12 pozitivnih glasova, dva negativna i jedan neodređeni, a Jeremić osam pozitivnih, šest negativnih i jedan neodređen.

Jeremić je tako prestigao Lajčaka, koji isto ima osam pozitivnih glasova kao i on, ali ima sedam negativnih i nijedan neodređen.

Argentinska ministarka inostranih poslova Suzana Malkora je na četvrtom mestu sa skorom 7-7-1.

Prethodna runda glasanja održana je 9. septembra i tada je Vuk Jeremić bio treći.
 

  • Ružica

    27.09.2016 13:01
    Večiti drugi
  • Baš me zanima

    26.09.2016 23:01
    KOliko košta ova Jeremićeva kampanja i ko je plaća?
  • zgulocd

    26.09.2016 20:48
    Presrecan sam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.