Maksimalna kazna četrdeset godina zatvora za ubistvo Ivane Podraščić

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora Darka Kostića zbog svirepog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) iz Batajnice u julu 2014. godine.

Tom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je Kostić u maju bio osuđen na istu kaznu.

Kostić je osuđen je za krivično delo teško ubistvo i silovanje, jer je 31. jula 2014. godine najpre pretnjama po život prinudio devojčicu na obljubu, a onda je metalnim delom motike udario više puta u potiljak.

Nakon što je prestala da daje znake života, Kostić ju je umotao u tepih i dva ćebeta i odvukao ispod kuće u pošumljeni deo, gde ju je pokrio starim sunđerima i komadima namešštaja.

U obrazloženju presude Apelacionog suda, navodi se da je prvostepeni sud pravilno kao otežavajuće okolnosti za Kostića cenio njegov raniji žživot, te da pred sudom nije iskazao ni najmanju dozu kajanja, niti je u bilo kom momentu pokazao da žali za ubijenom.

Kostić se nalazi u pritvoru od rasvetljavanja ovog zločina i njegovog hapšenja u oktobru 2014. godine, što je bilo tri meseca nakon zločina.

Telo Ivane Podraščić, koja je nestala krajem jula 2014. godine, nađeno je tri meseca kasnije – u oktobru, u napuštenoj kući u Rakovici. Kostić je inače višestruki povratnik.

Kao mladi punoletnik 1993. učestvovao u brutalnom ubistvu Beograđanke Julijane Lukšić (64), koju je sa još jednim saučesnikom zaklao u njenom stanu na Voždovcu. Za to delo bio je osuđen je na sedam godina zatvora.

  • Čučuk Stana

    27.09.2016 11:16
    E moj sudija čemu li se ti nadaš?
  • Krcko

    27.09.2016 08:24
    Pa da
    Smrtna kazna treba da postoji zbog ovakvih tipova. Samo on je oduzeo dva zivota, a sad ce jos i da nam pravi stetu jos 40 godina, ako ga banda ne pusti opet na ulicu "zbog dobrog vladanja".
  • amoniman

    26.09.2016 22:55
    treba sudije osuditi sto pustaju ovakve na ulicu posle pocinjenih zlocina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija