Osuđeni napadači na obezbeđenje direktora Partizana

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je navijača Partizana Veljka Belivuka (31) na godinu dana kućnog zatvora, a Darka Ristića (28) na godinu i deset meseci "klasičnog" zatvora zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK "Partizan" Milšoša Vazure u aprilu ove godine ispred prostorija kluba.

Tom odlukom sud je potvrdio sporazum o priznanju krivičnog dela koji su oni prošle sedmice zaključili sa tužilaštvom, rekla je portparolka suda Ivana Ramić.

Ona je dodala da je sud obojici produžio meru zabrane napuštanja boravišta do pravosnažnosti presude.

Suđenje je počelo u junu, ali je, nakon nekoliko pretresa, došlo do nagodbe sa tužilaštvom, zbog čega je suđenje prekinuto. Tokom suđenja su saslušni oštećeni, koji se nisu pridružili krivčnom gonjenju niti su istakli odštetni zahtev.

Milošš Vazura nije imao status ošštećenog, niti su oni bili optužženi za ugrožžavanje njegove sigurnosti.

Incident se dogodio 28. aprila ispred prostorija kluba, a zabeležile su ga sigurnosne kamere, na osnovu čijih snimaka su nekoliko dana kasnije oni i uhapšeni.

Veljko Belivuk i Darko Ristić su na početku suđenja rekli da "nisu imali nameru da napadnu Vazuru", a da su pripadnika njegovog obezbeđenja "istukli zbog teške psovke".

Inače, Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnažno osudio Belivuka jer je 2007, kao obezbeđenje beogradskog splava "Blejvoč" udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške povrede B.M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.

  • Dragan

    28.09.2016 17:00
    Sram da vas bude par godina teskog zatvora i rada za ovakvo nasilje. KOja farsa do suda idem odavde cim pre ovo nece dobro da zavrsi kad njima daju uslovne za teske fizicke povrede.
  • ntn

    28.09.2016 15:02
    "Sud" i "država"
    "u martu ove godine pravosnažno osudio Belivuka jer je 2007.."
    Time je sve rečeno 9 godina sudjenja???
    Nagodba se vrši kad nema dovoljno dokaza, a ovde je jasan snimak brutalnosti ovog kriminalca!Korumpirano stupidno tužilaštvo se "nagađa"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija