DDOR finansira 1.500 obuka za mlade vozače

Kroz akciju "Život za mlade vozače", DDOR će u narednih godinu dana finansirati 1.500 obuka za mlade vozače sa probnom dozvolom u NAVAK – Nacionalnoj vozačkoj akademiji, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iskustvo u prethodne dve godine sprovođenja ovog programa, pokazalo je da posle edukacije mladi nisu izazvali ni jednu nezgodu, a da su u onim nezgodama gde nisu bili krivci učestvovali čak 52 odsto manje nego ostali. Dakle, posle izuzetnih rezultata u prethodne dve godine, besplatni treninzi vozača sa probnom vozačkom dozvolom se nastavljaju treću godinu zaredom.

"DDOR u slučaju ovog projekta želi da bude uz Ministarstvo unutrašnjih poslova i promoviše edukacije građana preko obuke mladih vozača. Za nas je jasno da je u pitanju misija za generacije koje dolaze. Moramo da učinimo sve da ljudi postanu svesni opasnosti u saobraćaju. Statistički podaci pokazuju da u Srbiji i Evropi broj poginulih u saobraćajnim nesrećama opada od kraja 80-ih godina prošlog veka. Svakako, značajnu ulogu u pozitivnoj tendenciji imaju aktivnosti Agencije za bezbednost u saobraćaju. Prema podacima iz 2010. godine Srbija je po broju poginulih u saobraćajnim nesrećama na 100.000 stanovnika u odnosu na zemlje Evrope bila na 19 mestu. Do sada smo u treninge bezbedne vožnje za naše osiguranike uložili oko 4,5 miliona evra i u predstojećem periodu planiramo ulaganje od 1 milion evra. Intenzivno edukujemo kako vozače tako i najmlađe, kroz sve strukture obrazovnog sistema", kaže predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Giorgio Marchegiani.

Akcija traje od oktobra do decembra, a zainteresovani mogu da se prijave preko web sajta e-Uprave. Pravo na prijavljivanje imaju svi koji su probnu vozačku dozvolu stekli posle 1. 1. 2016 (detaljne informacije dostupne su na www.mup.gov.rs). Biće otvoreni termini besplatnih treninga za čak 1.500 polaznika, 50% više nego prošle godine, što je najveća besplatna akcija praktične edukacije vozača ikada sprovedena ne samo u Srbiji već i u širem regionu. Naftni gigant OMV i dalje podržava akciju, obzezbeđujući mogućnost da mladi vozači osim besplatnih treninga imaju i besplatan prevoz od svojih gradova do centra NAVAK i nazad.

DDOR uz polisu obaveznog osiguranja od autoodgovornosti poklanja "Dozvolu Plus" – posebno razvijeni Uvod u trening bezbedne vožnje u NAVAK Nacionalnoj vozačkoj akademiji. 

Teme

DDOR

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.