Trampova zvaničnica: Nije bilo intervjua, Tramp se nije izvinio Srbiji

Zvaničnica izborne kampanje republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa izjavila je da je list "Nedeljnik" fabrikovao čitav intervju sa Trampom.

"Nedeljnik" je objavio delove iz intervjua za koji navodi da je sa Trampom vođen preko savetnice Suzan Rajder Javorovski koja je nadležna za njegovu izbornu kampanju u Indijani. Javorovski, međutim, tvrdi da se taj intervju "nikada nije dogodio".

"Nije bilo intervjua sa Trampom o Srbiji. Ne znam odakle to. Ja nikada nisam posredovala u bilo kakvom intervjuu sa nekim srpskim novinarom", kaže ona, a prenosi Politiko.

Javorovski je kazala da se nedavno srela sa čovekom srpskog porekla tokom prikupljanja sredstava za kampanju koji je insistirao da će se kandidovati za predsednika te zemlje i izrazio interesovanje da podrži Trampovu kampanju. Ona je prosledila tu informaciju, kako navodi, dodajući da je možda taj kontakt sa njim doveo do lažnog izveštaja o ovom intervjuu.

Navela je i da je razgovarala sa portparolkom Trampove kampanje, Houp Hiks i prosledila joj saopštenje u kojem negira intervju. Hiksova i zvaničnik Trampove kampanje Džejson Miler za sada nisu dali komentar.

Portal Bazfid njuz danas je citirao urednika "Nedeljnika" Marka Prelevića, koji je objasnio poreklo intervjua.

"Mi smo uspostavili kontakt sa predstavnicima Trampove kampanje preko gospodina Vladimira Rajčića, Amerikanca srpskog porekla koji je blizak sa nekim savetnicima Trampa... Pitali smo ga da li možemo da pošaljemo neka pitanja i posle par sedmica dobili odgovore od Javorovski putem mejla", kazao je Prelević.

"Nedeljnik" je objavio da je kandidat Republikanske stranke izjavio za taj list da je bombardovanje Srbije bilo velika greška i rekao da će ukoliko pobedi, ojačati veze SAD sa vladom u Beogradu.

  • Realista

    14.10.2016 08:32
    100%
    Jako smo mu bitni i potrebni. Ko nokat na k...u
  • perpetuum

    13.10.2016 23:27
    au,
    a radikali ga nahvališe. Kako dalje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija