FOTO: Šesnaest strana čitulja za ubijenog vođu navijača

Čak 14 stranica u dnevnom listu "Novosti" i dve i po u listu "Politika" ispunjeno je čituljama ubijenom vođi navijača Aleksandru Stankoviću, zvanom Sale Mutavi koji je u četvrtak uveče ubijen kod CZ-a u Beogradu.

Pored toga, juče je u dnevnom listu "Politika" objavljena i čitulja koju je FK Partizan posvetio ubijenom vođi navijača, a od njega su se oprostili i sami navijači.

Podsetimo, košarkaši Partizana izašli su juče na zagrevanje pred meč sa Olimpijom u majicama s likom ubijenog Aleksandra Stankovića, samo dan kasnije nakon što su isto uradili fudbaleri crno-belih. Na majicama je, uz lik Stankovića, pisalo "Dobro pamtim sve". Takođe, došlo je do sukoba između grobara i navijača koji su zviždali tokom minute ćutanja za ubijenog Stankovića.

Aleksandar Stanković, poznatiji kao Sale Mutavi, poslednjih godina postao je jedan od najmoćnijih navijača u Srbiji.

Na Partizanov Jug, pre pet godina, prešao je sa Zvezdinog Severa, a postao je vođa navijačke grupe "Janičari", u kojoj je bilo dosta preletača. Iskoristio je hapšenja mnogih viđenijih "grobara" zbog ubistva Brisa Tatona, ali i sukob "Alkatraza" i "Zabranjenih" na tribini, ali i van nje i preuzeo vođstvo među navijačima u Humskoj. Njegova moć videla se i u tome što je bio u obezbeđenju čelnika dok je klubom rukovodio Zoran Popović, iako su oni tvrdili da ne znaju ko je Stanković. Da je moć Saleta Mutavog rasla, svedoči i to što je navodno upravo on organizovao grupu koja je u decembru prošle godine upala u prostorije funkcionera kluba i od njih zatražila ostavke. Nakon sastanka čelnika kluba, doneta je odluka o kolektivnoj ostavci UO FK Partizan, ali je Miloš Vazura ostao na mestu generalnog direktora.

Jedino Sale Mutavi, od trojice navijača crno-belih, nije optužen za napad na obezbeđenje direktora kluba Vazure. Za napad su optuženi Veljko Belivuk i Darko Ristić, ali ne i Stanković, jer kamere nisu zabeležile da je on udario nekoga. Tako je Stanković na tom suđenju bio samo svedok posmatrač, koji je za ceo incident okrivio Vazurino obezbeđenje. Krajem prošlog meseca Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio je sporazum Prvog osnovnog tužilaštva sa Belivukom i Ristićem.

  • lolo

    18.10.2016 12:21
    Sto se mene tice dajte mu i trobroj ceo, samo nek' je on meni mrtav i beo.
  • Obilic

    18.10.2016 11:56
    Sve je isto
    ...Ulicama setaju momci osisani do glave,isarani tetovazama sa jasnim naznakama o pripadajucem navijackom klanu.Moda jedna,sacuvaj Boze.Na zapadu bi ih najobicniji policajac,saobracajac,zaustavio,legitimisao.Uzassss.Metamorfoza
  • Brus Vilis

    18.10.2016 11:09
    Proće 4-5 dana, premijer će istaknuti naša ekonomska dostignuća, najaviće platu od 500 eura, u komšiluku će muž prebiti ženu.... Zaboravićemo ovog dilera, umrlice i majice s njegovim likom pre nego što državni tužilac shvati šta mu je posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.