Rekordno suđenje od 43 godine oko podele imovine i dalje traje

Porodica Đuričić iz Bratačića kod Osečine već 43 godine se sudi oko podele imovine sa rođakom.

Pedesettrogodišnji Mile Đuričić je treća generacija u sporu nezavršene ostavinske rasprave u kojoj učestvuje i njegov otac Svetozar (82).

"Reč je o 32 hektara zemlje i šume koje ni posle skoro pola veka ne možemo da podelimo. Otac je prvo suđenje imao 1972. godine kada je počela ostavinska rasprava iza pokojnog dede Jevrema, a godinu dana kasnije iza njegovog pokojnog brata Jovana. Suđenjem je obuhvaćeno 140 imovinskih predmeta i održano je preko 1.000 ročišta. Počelo je pred Opštinskim sudom u Osečini, sad je pred sudom u Valjevu, jer je u međuvremenu Osečina izgubila sud. Iz prve generacije učesnika u sporu svi su umrli, iz druge ih je polovina živa, ja sam, eto, treća. Sve ovo do sada nas je koštalo preko 90.000 evra, koliko ne vredi ni sva imovina", priča Mile Đuričić za Blic.

Kako kaže, rekorda od 43 godine suđenja ne bi bilo da su se sudije i advokati držali pravde.

"Naučio sam sve zakone i knjige sa Pravnog fakulteta, sam sebe zastupam, pišem žalbe, predstavke i tužbe, a po struci sam metalostrugar", kaže Đuričić.

Za spor sa svojim rođakom, inače, Đuričić je tražio izuzeće postupajućeg sudije, predsednice i celokupnog Osnovnog suda u Valjevu.

  • KOGA BRIGA

    20.10.2016 21:45
    SRAMOTA
    Treba da tih 9oooo hiljada vrate sudije jer su sigurno i oni dobili u dzep da otezu i to su vrli uspesno uradili pa da ih zbog uspeha mozda i ministarstvo pravde nagradi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.