U selima potrebniji bazeni od asfalta?

Država je ove godine odlučila da sufinansira i izgradnju bazena u selima u kojima često nema ni asfalta i vodovoda i kanalizacije.

Spremna je da sa maksimalno 200.000 dinara pokrije deo postojećih troškova, uglavnom za građevinski materijal i ruke.

Za ovu primamljivu mogućnost zainteresovani su mogli da se prijave do sredine oktobra, na konkurs Uprave za agrarna plaćanja pri Ministarstvu poljoprivrede kojim država, navodi se, "podstiče ekonomske aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednih delatnosti", piše Politika.

Pravo prijave imali su: nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici, srednje škole i udruženja. Neki od uslova koje su morali da ispune su da imaju zaključen ugovor sa lokalnom turističkom organizacijom, da su evidentirani na spisku ugostitelja i da pružaju usluge u objektima za smeštaj najviše 30 gostiju.

– Radna grupa, koja je pripremala izmene pravilnika, procenila je koje su investicije primenljive i adekvatne za razvoj seoskog turizma – kažu za ovaj list u Ministarstvu poljoprivrede. 

  • BoguFalaStoSamLala

    22.10.2016 18:55
    E,
    Kod nas se u seoski turizam ubraja i blato, djubre pored puta i tuzni uslovi u kojima ljudi na selu zive... Pa je svima koji dodju na takav vid turizma to i jedan "reality check"...
  • Seljak

    22.10.2016 18:08
    Selima su najpotrebnije sale za kuglanje i solarijum saloni!
  • Mile

    22.10.2016 16:40
    Treba zabraniti prodaju svih resursa (voda, vazduh, zemljište) i njihovu uzurpaciju od domaćih i stranih uzurpatora. Ako se nastavi sa otuđivanjem resursa domicilno stanovništvo će se u najboljem slučaju pretvoriti u najamnu radnu snagu (osim prodavaca domaćih resursa) a možda i u robove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija