Zakarije Heris novi pomoćnik premijera zadužen za projekte

Tim savetnika premijera Aleksandra Vučića pojačan je mladim američkim stručnjakom Zakarijem Herisom, koji je zadužen za specijalne projekte.

Pozivajući se na izvor blizak kabinetu Vučića, "Blic" piše da 28-godišnji stručnjak, iako mlad, ima veliko međunarodno iskustvo, radio je na konsultantskim i savetničkim poslovima u više država sveta, a angažovale su ga povremeno institucije iz Rusije, Turske, Saudijske Arabije, BiH.

Navodi se da je njegovo prvo zvanično pojavljivanje u svojstvu savetnika premijera bilo u našem konzulatu u Čikagu 12. oktobra, na poslovnom forumu "Srpske firme i srpski proizvodi u SAD - iskustva, izazovi i uzajanma podrška".

Heris je završio fakultet za međunarodne studije na istraživačkom univerzitetu "Džon Hopkins" u Baltimoru. Radio je mnoge studije iz oblasti privrede, ekonomije, energetike. U kabinetu je zadužen pre svega za uspostavljanje kontakata s američkim investitorima i vlastima, ali i za definisanje srpske strategije o nekim važnim privrednim i ekonomskim pitanjima.
 

  • prečitah se

    25.10.2016 13:25
    specijalni
    Učinilo mi se da piše: "savetnik sa specijalne efekte", pošto je naš život postao pravi cirkus Colorado.
  • Mia

    25.10.2016 12:06
    Ispravno
    Univerzitet "Dzons Hopkins" !
  • Alek

    25.10.2016 09:40
    CIA Snajka, CIA
    I onda juče pričaju pojačana aktivnost CIA-inih i svih ostalih agenata na teritoriji Svrbistana, hahahahahaha, a ovaj prvi medju patriJotama, sedi u VLADI i savetuje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.