Ovaj sos od samo tri sastojka proglašen je "najboljim umakom na svetu"

Pasta je mnogima jedno od omiljenih jela, a umak od paradajza, koji je Delish.com proglasio "najboljim sosom na svetu", možete napraviti od samo tri sastojka.
Ovaj sos od samo tri sastojka proglašen je "najboljim umakom na svetu"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ovaj recept je prvobitno objavljen 1992. godine u knjizi "Essentials of Classic Italian Cooking" kulinarske autorke Marsele Hazan. Za njegovu pripremu potrebni su vam konzervirani paradajz, luk i veći komad putera.
"Nijedan drugi umak nije uspešniji u predstavljanju italijanske kuhinje od dobro pripremljenog sosa od paradajza", navela je Hazan u knjizi, prenosi Klix.ba.
Pola glavice luka stavite u šerpu s puterom i konzerviranim paradajzom, a zatim ostavite da se lagano dinsta 45 minuta.
Za razliku od većine drugih metoda za pripremu sosa od paradajza, za ovaj recept nije potrebno seckanje, prženje niti dodavanje začina.
 
"Marsela je bila genije kada je u pitanju ukus. Odmah je shvatila kako on utiče na jelo. Zapitala se: 'Zašto seckati luk? Zašto dinstati? Staviću luk, paradajz i puter zajedno i zaboraviti na ostalo'", ispričao je ranije njen suprug Viktor Hazan.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • komsha

    16.09.2025 07:29
    kakav paradajz?
    nije italijanski ako je uzela konzervirani paradajz....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti