Predlog za fin ručak: Lazanje sa piletinom

Danas vam donosimo recept za sočne, kremaste lazanje sa piletinom, povrćem i blagim ukusom pavlake i sira.
Predlog za fin ručak: Lazanje sa piletinom
Foto: Pixabay (ilustracija)

Sastojci:

  • 9 listova kora za lazanje (sveže ili suve)
  • 500 g pilećeg filea (iseckanog na kockice)
  • 1 crni luk (sitno seckan)
  • 2 čena belog luka (sitno seckana)
  • 1 crvena paprika (iseckana na kockice)
  • 250 g šampinjona (iseckanih)
  • 400 ml paradajz sosa (ili pelata)
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 200 g mocarele
  • 100 g parmezana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber, origano, bosiljak

Priprema:

Priprema fila:

Na maslinovom ulju propržite crni luk i beli luk dok ne zamirišu. Dodajte kockice piletine i pržite dok ne pobele. Ubacite papriku i šampinjone, dinstajte 5–6 minuta. Dodajte paradajz sos, začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Kuvajte 10 minuta na srednjoj vatri.

Bešamel varijanta sa pavlakom:

U manjoj posudi ugrejte pavlaku za kuvanje i dodajte malo soli i bibera. To će biti brza kremasta komponenta (umesto klasičnog bešamela).

Slaganje lazanja:

U vatrostalnu posudu stavite malo paradajz sosa da pokrije dno. Poređajte kore, pa preko njih sloj piletine sa sosom, zatim malo pavlake i narendane mocarele. Ponavljajte redosled dok ne potrošite sve. Završni sloj neka budu kore prelivene pavlakom i posute parmezanom.

Pečenje:

Stavite u rernu zagrejanu na 180°C i pecite 30–35 minuta dok ne porumeni. Ostavite 10 minuta da odstoji pre sečenja.

OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti