Ove godine još 300 profesionalnih vojnika

Ministarstvo odbrane pokrenulo je proceduru za prijem 300 profesionalnih vojnika do početka novembra, dok se naredne godine očekuje prijem još 1.500 vojnika u Vojsku Srbije, saopšteno je danas.

Kako se navodi, inicijativa je potekla od ministra odbrane Zorana Đorđevića. U toku 2016. godine primljeno je 95 profesionalnih vojnika, dok se na obaveštenje o prijemu profesionalnih vojnika u Specijalnu brigadu, koji se primaju iz redova vojnika u rezervi, u roku od dve nedelje odazvalo 255 kandidata.

"Podsećamo da u profesionalnu vojnu službu mogu da budu primljeni samo kandidati koji su prethodno odslužili vojni rok sa oružjem, te da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije od decembra uspostavljaju novi način dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem koje će trajati šest meseci", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je cilj da se dodatnom obukom vojnika unaprede operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, da se rasterete profesionalni vojnici koji će se više baviti usavršavanjem stečenih znanja i veština, kao i da se osnaži rezervni sastav.

"Jedan od benefita predviđenih za nove vojnike jesu veće novčane naknade u poslednja tri meseca služenja vojnog roka", navodi se.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.