Danas bi Bane Bumbar živeo u inostranstvu

"Kada smo snimali seriju, nismo mislili da će sve ovako izdogađati 40 godina kasnije, ali život je nepredvidiva kategorija", kazao je glumac Branko Cvejić za vreme potpisivanja knjige "Grlom u jagode - 40 godina TV serije" na beogradskom Sajmu knjiga.

On je dodao da mu je uloga Baneta Bumbara obeležila karijeru i da se za vreme snimanja serije trudio da igra najbolje što je mogao.

"Cela ekipa serije je bila svesna da radimo nešto što vredi i što će ostati upamćeno. Karanović je napisao sjajan scenario koji nas je prosto provocirao da damo sve od sebe", kazao je Cvejić.

Nema sumnje da je bilo dobro biti mlad u Beogradu 60-tih godina prošlog veka, kaže Cvejić, napominjući da mu je drago što su taj mladalački entuzijazam uspeli da prenesu u seriju. Sa druge strane, kako navodi, serija ne govori samo o pop kulturi u Beogradu već analizira društvene odnose i proročki najavljuje sve što će nam se dogoditi kasnije.

Popularni glumac naglašava da je film "Jagode u grlu" na efektan način stavio tačku na seriju "Grlom u jagode".

"Karanović je uspeo da slika jedno vreme bez patetike. Kada bi sada snimao film o Banetu Bumbaru i njegovim drugarima morao bi radnju da izmesti u inostranstvo jer nisam siguran ko bi od našeg starog društva iz serije živeo u Srbiji danas" kazao je Cvejić.

  • Vlada

    28.10.2016 09:39
    ---
    Predivna priča, sjajna gluma i antologijska serija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.