Dogovor Vlade i MMF-a o povećanju penzija

Nakon sedam dana intenzivnih pregovora i današnjih dvočačasovnih razgovora, postignut je dogovor Vlade Srbije i misije MMF.

Predstavnici Vlade su postigli dogovor o povećanju plata u javnom sektoru i davanjima za penzionere.

Na prvu Vladinu ponudu od pet odsto, MMF je stavio veto. Sindikalci su sa druge strane zahtevali deset odsto, a stručnjaci su istakli da je kompromis moguć, ali da će to biti borba za male procente.

Međunarodni monetarni fond je nakon detaljne revizije pohvalio dobre rezulate koje je Srbija postigla i istakli da je stanje u srpskom budžetu stabilno. Podsetimo, Srbija je sa MMF-om zaključila standbaj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine.

Premijer Aleksandar Vučić i ministar finansija Dušan Vujović održaće sutra tim povodom konferenciju u Vladi.


 

  • Narod ko stoka

    30.10.2016 07:45
    Stiže milostinja jednoj uništenoj državi kako bi preživela a sada ćemo da se sludimo od hvalospeva našeg "dear lider" kako je on za svu dobrobit zaslužan.

    Kao da smo ozbiljna država u razvoju a ne geto.
  • VladaN

    30.10.2016 00:57
    @Miki
    Miki n. s.... Pozdrav iz NS.
  • Miki

    29.10.2016 18:05
    Kad se dobije priznanje od institucije kao što je MMF, onda je svima jasno da idemo u pravom smeru i da tako treba da nastavimo. Sve pohvale za rad vlade!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.