Radikali neće dozvoliti Davenportu da predstavi izveštaj o napretku Srbije

Sprečavanje šefa delegacije EU Majkla Davenporta da predstavi izveštaj o napretku Srbije u parlamentu bilo je, po svemu sudeći, samo prvo poluvreme, pošto radikali najavljuju da će nastaviti opstrukciju čak i ako izveštaj bude preveden na srpski, što je bio njihov zahtev.
Radikali su najavili da neće dozvoliti šefu delegacije EU Majklu Davenportu da predstavi izveštaj o napretku Srbije.
 
On su to već učinili u četvrtak, te su zahtevali da se izveštaj prevede na srpski. Kako lider radikala kaže za "Novosti", izveštaj može da bude predstavljen poslanici, ali oni neće dozvoliti da ga predstavi Davenport.
 
"Poslovnik propisuje da se, osim poslanika, na odboru može obratiti samo neko od stručnjaka za određenu oblast, a Davenport to nije. Ukoliko bude ponovo pokušao da se obrati, ponoviće se ista stvar", kaže Šešelj.
 
Dobacivanjem i puštanjem pesama o Trampu sa telefona, radikali su blokirali rad skupštinskog Odbora za evropske integracije. Iako je šef delegacije EU strpljivo čekao da se atmosfera smiri kako bi mogao da govori, radikali nisu odustajali, pa je predsednica odbora Marinika Tepić posle nekoliko pauza prekinula sednicu i najavila nastavak "kada se steknu uslovi".
 
Tepić, za "Novosti", kaže da će dokument prevesti Vlada pošto je zvanično njoj i upućen.
 
"Izveštaj se mogao predstaviti i samo usmeno, a Davenport je bio spreman da govori na srpskom. Mi o tom dokumentu ne glasamo, a cilj je bio samo da se poslanici upoznaju sa njegovim sadržajem i postave pitanja ako žele. Međutim, radikali su očigledno želeli da to spreče", navodi Tepić.
 
Ona kaže da je Davenport spreman da dođe na nastavak sednice, ali da će pre toga predložiti sastanak šefova poslaničkih grupa kako bi se pronašlo rešenje.
 
"Nisam želela da posežem za opomenama, iako mi to poslovnik dozvoljava, jer bih na kraju morala da pozovem obezbeđenje i to bi onda vodilo cirkusu sa iznošenjem radikala iz parlamenta, što smo već gledali", kaže predsednika odbora.
 
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak naglašava da je "maltretiranjem i vređanjem Davenporta", predsednik Šešelj "sa svojim šljamom počeo predsedničku kampanju".
 
"Tragovi su im još krvavi od zla koje su naneli mračnih devedesetih, a hoće da nas ponovo posvađaju sa civilizovanim svetom. Za to što su u parlamentu snose odgovornost i oni koji su odbili zahtev LSV da se zabrani rad SRS i još nekolicini stranaka, i sprečavali sprovođenje Zakona o lustraciji", zaključuje Čanak.
  • Jogi Letač

    13.11.2016 10:15
    Sramota me je što ovakve individue (mislim na Šešelja, da bude do kraja jasno), koje svojom nekulturom i raznim "dosetkama" nastavljaju da brukaju ovu državu, čiji je ugled već davno srozan. Naravno, na srozavanju ugleda su aktivno radili već pomenuti i njegovi istomišljenici. Zbog ovakvih, godinama ćemo još čekati na granici, da nam pregledaju pasoš, dok dotični, koristeći diplomatski pasoš, ide preko reda. Nažalost, najgori su oni, koji glasaju za ove spodobe, misleći da će oni doneti neki boljitak Srbiji. Istorija je pokazala da su doneli samo ratove.
  • Antirusofil

    13.11.2016 00:02
    Koga jos moze da zanima ovaj ugojeni komedijas ?
  • VladaN

    13.11.2016 00:01
    Tipičan...
    ...radikalski komentar. Sve bazirate na nekoj tobožnjoj mržnji svih prema srbima. pogledajte bolje šešelja i te "reprezentativne" primerke srba. Da li se poistovećujete sa njima? Ako je osećati gadost prema njima za vas mržnja onda tu nema spasa. Usput, da li ste Vi ikada pokazali žaljenje zbog svih srba i nesrba koje je taj isti Šešelj sa svojim najbližim saradnicima (oni danas vode ovu nikada državu) svojom šizofrenom politikom poslao u smrt, raselio, pretvorio ih socijalne slučajeve....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija